Data actualizării:
Data publicării:

Răzvan Raț are o avere ”blocată” în Donețk

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Răzvan Raț, cu averea blocată în Donețk (Facebook)
Răzvan Raț, cu averea blocată în Donețk (Facebook)

Răzvan Raț are averea ”blocată” în Donețk, una dintre regiunile a căror independență a fost recunoscută de președintele Vladimir Putin. 

Fostul internațional român Răzvan Raț este o victimă a situației conflictuale dintre Rusia și Ucraina, iar decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independența celor două regiuni separatiste, Donețk și Lugansk, are efecte și asupra acestuia. Concret, fotbalistul care a evoluat timp de 10 ani la Șahtior, club din regiunea Donețk, și care și-a achiziționat o proprietate în zonă, nu a mai avut acces la aceasta încă din 2014, când a izbucnit primul conflict din Donbas. 

”Eu am casă în Donețk, am proprietăți, dar nu am reușit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Șahtior. De proprietățile mele au grijă niște foști angajați, foștii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate.

Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăților practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului... Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populație, în 2014-2015”, a spus Răzvan Raț, pentru Sport.ro.

Soția lui Raț, Iulia, este chiar din Donețk

Răzvan Raț este căsătorit cu ucraineanca Iulia, care este chiar din Donețk, dar care de izbucnirea primului conflict nu a mai ajuns în locurile natale, mai ales că parte din familia sa nu se mai află în zonă, părinții fiind decedați, iar sora sa este stabilită în îndepărtata Japonie. 

”Soția mea e din Donețk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viață, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Donețk, iar rudele de la gradul doi încolo - veri, unchi, mătuși - sunt prin Lugansk. 

Nu am vorbit cu cei rămași acolo, după ce Vladimir Putin a semnat recunoașterea republicilor separatiste. Dar se schimbaseră lucrurile din 2014, aveau o conducere și o organizare paralele de Ucraina, nu mai erau conduse de la Kiev, funcționau independent. Zona aia era ruptă de Ucraina, aveau propriul parlament, propriile ministere... Este aceeași situație din Transnistria sau din Georgia”, a mai precizat fotbalistul.

Vezi și: Ruşii pierd şi sportiv, dacă invadează Ucraina. UEFA vrea mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel