Răzvan Nicolescu ar putea fi numit de PSD șef la ANRE - surse
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 19 aug 2022, 12:17
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Razvan Nicolescu
Sursa foto: Facebook Razvan Nicolescu
Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în Guvernul Ponta, ar fi prima opţiune a conducerii PSD pentru şefia ANRE.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în Guvernul Ponta, ar fi prima opţiune a conducerii PSD pentru şefia ANRE, susţin surse politice pentru news.ro. Actualul preşedinte al instituţiei, Dumitru Chiriţă, ajunge la final de mandat în luna octombrie şi nu mai este susţinut de Marcel Ciolacu.

În prezent, Răzvan Nicolescu este membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT).  De asemenea, este unul dintre cei mai cunoscuţi experţi români în domeniul energetic, inclusiv pe plan internaţional. El a fost preşedintele Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER) între 2014 şi 2016 şi ministru al Energiei în 2014, fără a fi membru al vreunui partid politic, iar în perioada 2006 - 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie.

Citește și:

ANRE a primit sarcini de la Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, în urmă cu două zile, prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, mecanism de lucru constituit astăzi, coordonat la nivel de Prim-ministru.

"La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie. Așa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetățenilor și economiei. În paralel, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunitățile pe care România le are la nivel național și geo-strategic”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

În cadrul reuniunii, s-a discutat despre identificarea soluțiilor pentru aplicarea măsurilor de protejare a consumatorilor casnici și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie. Prim-ministrul a stabilit un plan de acțiune care să asigure predictibilitate din perspectiva producției de energie, cât și din punct de vedere bugetar. La solicitarea premierului, Ministerul Energiei va prezenta în data de 22 august situația programelor de investiții în capacitățile de producție, atât ale companiilor de stat, cât și cele dezvoltate de mediul privat. 

Ce va trebui să facă ANRE începând de luni

Tot în cursul zilei de luni, 22 august, ANRE va transmite Guvernului României o informare cu privire la evoluția pieței energetice din ianuarie până în prezent, cât și cu privire la stadiul implementării schemei de sprijin reglementate prin OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei.

De asemenea, până la data de 31 august, Ministerul Energiei va transmite Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie Programul de iarnă în domeniul energetic. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?