Data publicării:
Consilierul lui Băsescu, la DNA. Prima declaraţie - UPDATE
Răzvan Murgeanu s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupţie.
UPDATE: Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat, a afirmat că a fost chemat la DNA în calitate de martor. "Am fost chemat în calitate de martor vizavi de întâlnirea pe care am avut-o cu domnul Dragnea în benzinăria din Bolintin. (...) Întâlnirea a iniţiat-o o colaboratoare de-a domnului Dragnea. A fost o chestie informală. (...) Cu toate că era de notorietate ce se spusese de auditul lui DG Regio (Departamentul pentru politică regională şi urbană - n.r.), era interesat (n.r. - Dragnea) ce se poate întâmpla şi i-am spus care pot fi consecinţele, atât. (...) El a întrebat care este situaţia, zic: situaţia este cea pe care o ştii. Erau două chestiuni foarte clare - una era legată de o posibilă apartenenţă a firmei ca şi cum ar fi a lui, mă rog, un lucru pe care nu aveai cum să-l dovedeşti, şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu îmi aduc aminte acum exact despre ce era vorba, dar ştiu că era ceva legat de ceva restrictiv', a declarat Răzvan Murgeanu, la ieşirea de la DNA, potrivit Agerpres.
Murgeanu a mai spus că l-a întrebat atunci pe Liviu Dragnea dacă firma Tel Drum este a sa, preşedintele PSD răspunzându-i: "Nu domnule, cum să fie firma mea".
Ştirea iniaţială
Răzvan Murgeanu, fostul consilier al lui Traian Băsescu, a ajuns vineri dimineață la DNA. Murgeanu este audiat în dosarul Tel Drum, conform Antena 3.
Răzvan Murgeanu trebuie să dea mai multe declarații despre modul în care funcționa firma Tel Drum și contractele cu statul.
Procurorul de caz a citat mai mulți martori cheie din dosar pentru această zi.
În perioada Tel Drum aceasta era secretar de stat și a povestit că a avut în trecut o întâlnire cu Liviu Dragnea unde s-au discutat mai multe aspecte.
[citeste si]
La jumătatea lunii noiembrie, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Răzvan Murgeanu la doi ani de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii, pentru trafic de influenţă. Fostul consilier de stat trebuie să muncească 60 de zile la Primăria Sectorului 1 sau la Primăria Capitalei.
El a fost acuzat că a primit 30.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa, el încheind cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Tribunalul Bucureşti a respins acordul de recunoatere al vinovăţiei, care fusese încheiat pe 13 iunie 2017, dar a fost completat la data de 25 octombrie 2017.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News