Răzvan Dumitrescu, „replici” cu Ștefan Pălărie (USR) despre Cristi Danileț: Cum să faceți așa ceva? Nu erați cu moralitatea?! video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Răzvan Dumitrescu și Ștefan Pălărie
Răzvan Dumitrescu și Ștefan Pălărie
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu și Ștefan Pălărie, senator USR, au avut un schimb de replici despre judecătorul Cristi Danileț, propunerea acestui partid pentru Curtea Constituțională. În cele din urmă, după cum știm deja, propunerea PSD - Bogdan Licu - a câștigat acest meci în Parlament.

„Ce gândire a avut USR când l-a propus pe Cristi Danileț, judecător exclus din magistratură, să facă parte din CCR?! Adică dumneavoastră îl criticați pe Bogdan Licu, care totuși a fost șef la Parchet... Cum să-l propuneți pe Danileț?! Dumneavoastră erați cu moralitatea... cu oamenii competenți în funcții... Omul acesta a fost dat afară din magistratură, dar se califica pentru CCR?!”, a zis Răzvan Dumitrescu.

„Decizia de excludere din magistratură a lui Danileț este în pronunțare. Acum se judecă. Eu am înțeles că acuzațiile care i se aduc sunt penibile. Acuzațiile sunt despre aparițiile sale pe Youtube în care explica niște chestiuni juridice”, a zis Ștefan Pălărie la DC News și DC News TV. 

Apoi, jurnalistul Răzvan Dumitrescu i-a citit știrea despre Danileț, știre din 7 martie 2022: „Cristi Dănileț rămâne exclus din magistratură. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins cererea prin care solicita suspendarea deciziei luate de către Consiliul Superior al Magistraturii în data de 14 decembrie 2021. Atunci fusese decis ca judecătorul să fie exclus din magistratură”. Deci încă o instanță menține decizia, a adăugat ziaristul.

„Este în recurs. Nu avem încă decizia finală în privința acestui subiect”, a adăugat parlamentarul USR.

„Păi nu puteați să aștepți decizia finală și să propuneți pe altcineva?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Nominalizarea noastră a fost legată nu doar parcursul de judecător, dar și garant de integritate ca om”, a spus Ștefan Pălărie.

„Păi tocmai că pe chestiuni care țin de integritate ca om l-au exclus din magistratură”, a continuat ziaristul. 

Vedeți dialogul integral aici, începând cu minutul 33:

Camera Deputaţilor l-a ales, marţi, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională



Licu, propus de PSD pentru această funcţie, a obţinut 208 voturi "pentru" şi 93 "împotrivă".

Votul a fost secret cu buletine.

El va ocupa funcţia de judecător al CCR pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră în luna iunie.

Cristian Danileţ, propus de USR, a obţinut 59 voturi "pentru" şi 242 "contra", în timp ce candidatul propus de AUR, Ioan Sabău-Pop, a întrunit 34 voturi "pentru" şi 267 "contra".

Potrivit Legii, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Curtea Constituţională este compusă din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, 3 sunt numiţi de Camera Deputaţilor, 3 de Senat şi 3 de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

Preşedintele Curţii Constituţionale este ales prin vot secret pentru o perioadă de 3 ani, în termen de 5 zile de la înnoirea Curţii. Mandatul preşedintelui poate fi reînnoit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel