Data publicării:

Razie împotriva mafiei din regiunea italiană Puglia. 82 de mandate de arestare

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Puglia a fost luată cu asalt de carabinieri.

Carabinierii italieni au anunţat luni că au efectuat o razie de amploare, cu 82 de mandate de arestare pe numele unor membri ai aşa-numitei Socita Foggiana, mafia din regiunea Puglia din sud, informează Agerpres.

Cei urmăriţi sunt suspectaţi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni cum ar fi traficul de droguri, arată un comunicat oficial. La operaţiune au participat circa 500 de membri ai forţelor de ordine. Documentul nu precizează câte arestări s-au efectuat.

Ancheta respectivă a început după ce un membru important al organizaţiei infracţionale respective a fost ucis în octombrie 2016. Cu ajutorul unor interceptări telefonice, carabinierii au reuşit să stabilească modul de operare al clanului care vindea pe piaţa din Foggia circa 10 kg de cocaină pe lună. Drogurile erau cumpărate cu mai puţin de 40 de euro gramul şi revândute la 55 până la 60 de euro gramul, "cu un profit lunar de cel puţin 200.000 de euro", arată sursa citată.

Ministrul italian de interne, Matteo Piantedosi, a transmis felicitări oamenilor legii pentru "lovitura foarte dură" dată mafiei din Foggia, despre care a afirmat că este "una din organizaţiile criminale cele mai periculoase şi violente".

AFP menţionează că mafia respectivă este de fapt formată din diferite grupări implicate în mai multe tipuri de infracţiuni şi rămasă multă vreme în umbră, însă considerată acum una din cele mai violente din Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel