Razie de amploare a poliţiei în Sinteşti
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Acţiuni de amploare ale poliţiştilor ilfoveni privind combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în Sinteşti.

În perioada 3 - 7 decembrie a.c., poliţiştii ilfoveni de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, economic, luptători de la acţiuni speciale, de la arme şi muniţii Ilfov şi I.G.P.R., împreună cu jandarmi din Ilfov şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu din Ilfov, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ilfov şi ai Registrului Auto Român, au acţionat pentru respectarea normelor privind protecţia mediului, respectiv colectarea, transportul, depozitarea, comercializarea şi arderea ilegală a deşeurilor, precum şi pentru combaterea oricăror fapte de natură penală şi contravenţională, în comuna Sinteşti.

În acest context, în fiecare zi din perioada de referinţă, poliţiştii de ordine publică şi rutieră, împreună cu reprezentanţii I.S.C.T.R. şi R.A.R., au monitorizat şi verificat intrările şi ieşirile din Sinteşti, pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de deşeuri, în acest sens verificând autovehiculele care circulau spre şi dinspre localitatea menţionată, iar cei de ordine publică au acţionat şi cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, în Sinteşti, pentru identificarea focarelor de arderi ilegale de deşeuri şi a persoanelor care comit astfel de fapte ilicite.

La acţiunile desfăşurate, poliţiştii ilfoveni au oprit în filtru o autoutilitară şi au constatat faptul că, aceasta transporta cantitatea de 1300 de kg deşeuri din aluminiu, pentru care, conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă, de transport şi nici autorizaţie de mediu.

Cazul a fost preluat de reprezentanţii de la mediu, care au aplicat o sancţiune contravenţională conform H.G.nr.1061/2008, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, iar ca sancţiune complementară, au ridicat autoutilitara şi cantitatea de deşeuri.

Poliţiştii de investigaţii criminale, arme şi economic au verificat legalitatea operaţiunilor de colectare, depozitare, comercializare şi transport, desfăşurate de către agenţii economici reciclatori, în scopul prevenirii şi combaterii eventualelor abateri de la disciplina financiar-fiscală, în domeniul comerţului cu deşeuri feroase/neferoase.

La acţiuni, poliţiştii de la economic au identificat în curtea unui imobil, 29 de autoturisme, iar în urma verificărilor efectuate, aceştia au constatat faptul că, autoturismele aparţineau în fapt persoanei fizice de la adresă respectivă, acesta neputând prezenta documente de provenienţă. De asemenea, poliţiştii au constatat că, la adresa respectivă se aflau 2 elevatoare şi mai multe piese auto dezmembrate, fiind totodată amenajat un spaţiu, cu destinaţia de service auto.

În urma verificărilor a mai rezultat şi faptul că la adresa verificată nu figurează nicio societate comercială.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, bărbatul respectiv efectua activităţi de reparaţii auto la autoturismele deţinute, pe care ulterior, le comercializa prin intermediul unei platforme online, în scopul obţinerii unor venituri ilicite, nedeclarate organului fiscal competent.

Poliţiştii au intensificat inclusiv acţiunile de informare, prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

În perioada de referinţă, forţele de ordine au legitimat 741 de persoane şi au verificat 650 de autovehicule, dintre care 289 de transport.

În contextul acţiunilor, au fost constatate şi alte nereguli, astfel că poliţiştii ilfoveni au aplicat 152 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 73178 de lei, dintre care 137 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. nr. 195/2002, 1 conform Legii 61/1991 R, 9 conform Legii 55/2020 şi 5 sancţiuni contravenţionale, pentru alte acte normative incidente circulaţiei rutiere.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 2 plăcuţe şi 22 de certificate de înmatriculare, întocmind şi un dosar penal, pentru o infracţiune constatată la regimul rutier (refuz recoltare probe biologice).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel