Razie a poliţiei la terasele din parcurile Herăstrău şi Bordei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Politia Locala Bucuresti
Foto: Politia Locala Bucuresti
Controale ale poliţiei la cluburi şi terase din Bucureşti. 

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a continuat, weekendul trecut, acţiunile de monitorizare şi verificare a agenţilor economici care tulbură ordinea şi liniştea publică prin zgomote produse de instalaţiile de sonorizare.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. – împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi lucrători ai Poliţiei Locale Sector 1 - au efectuat măsurători sonometrice pentru constatarea depăşirii nivelului de zgomot în zona de nord a Capitalei, în apropierea teraselor şi cluburilor din parcurile Regele Mihai I (Herăstrău) şi Bordei. În urma verificărilor, în şapte locaţii, poliţiştii locali au constatat tulburarea liniştii publice ca urmare a depăşirii limitelor maxime de zgomot admise. Pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, agenţii economici în culpă riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 500 şi 1.500 de lei.

În plus, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, dacă se constata încălcarea repetată a prevederilor legale, agenţii economici pot fi sancţionaţi chiar şi prin suspendarea activităţii pentru o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile. Acţiunile D.G.P.L.C.M.B. de prevenire a producerii de disconfort fonic, prin depăşirea nivelului de zgomot maxim admis, vor continua, informează Poliţia Locală Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel