Razie a poliţiei la autogările Obor şi Militari
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Zeci de conducători auto au fost verificaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de inspectorii D.G.P.L.C.M.B. cu privire la respectarea legii privind transportul de persoane în regim taxi.

Acţiunile de control ale poliţiştilor locali s-au desfăşurat în zona autogărilor Obor şi Militari şi au vizat verificarea documentelor necesare desfășurării activității de taxi și modul în care conducătorii auto prestează acest tip de serviciu public. În decurs de două zile, inspectorii Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B., împreună cu agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, au efectuat 37 de controale şi au întocmit 31 de procese verbale de inspecţie. În urma neregulilor constatate – lipsa autorizaţiei, neafișarea tarifului la bordul autovehiculului sau neprezentarea la control a documentelor necesare desfăşurării activităţii de transport persoane în regim taxi – inspectorii Poliţiei Locale Bucureşti au aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.500 de lei.

În plus, într-un caz, a fost aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere a unui autovehicul prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare. În alte cinci situaţii, au fost întocmite adrese către autorităţile de autorizare în vederea reţinerii autorizaţiilor taxi. Acţiunile Poliției Locale a Municipiului București vor continua până la asigurarea unui cadru civilizat al activității taxi astfel încât cetăţenii să poată beneficia de servicii de calitate, informează Poliţia Locală Bucureşti.

Vaslui: Femeie căutată pentru trafic de persoane, depistată la controlul de frontieră la Albiţa

O femeie din Republica Moldova, căutată de autorităţi deoarece avea de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de persoane, a fost depistată la controlul de frontieră în PTF Albiţa.

"Pe data de 22 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, o femeie, cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 42 de ani. La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele persoanei este emisă, la data de 14.06.2019, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare, de către autorităţile române, femeia fiind cercetată pentru săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, pe teritoriul României", se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Femeia depistată la frontieră a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui în vederea luării măsurilor legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel