Răzbunarea Guvernatorului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Răzbunarea d-lui Băsescu împotriva românilor atinge paroxismul. Am senzația că votul din vară l-a făcut să dorească distrugerea totală a României. Dacă românii nu-l mai vor, atunci să piară cu toții.

În 2004, după turul întâi al alegerilor prezidențiale, Adrian Năstase conducea cu 40%, iar Traian Băsescu abia atinsese 31%. A urmat un șuvoi de acuzații publice: votul a fost fraudat masiv, a spus dl. Băsescu. Soft-ul de înregistrare de la BEC ar fi fost manipulat.

Contextul în care dl. Băsescu făcea aceste declarații era foarte dificil pentru România. Guvernul Năstase încheiase în decembrie negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Țara era practic admisă în Clubul occidental în care ne-am dorit atât de mult să intrăm. În Ucraina vecină, lucrurile se defășurau altfel: acolo avea loc Revoluția Portocalie. Sprijinit de Occident, candidatul Viktor Iușcenko contesta rezultatul votului prin care președinte fusese ales candidatul lui Putin, Viktor Ianukovici. Practic, prin contestarea votului în România, dl. Băsescu punea semnul egal cu Ucraina. Până la urmă, frauda invocată în 2004 de dl. Băsescu nu a mai fost descoperită niciodată. Emoția creată i-a permis însă d-lui Băsescu să-l învingă la mustață pe Adrian Năstase. În Ucraina a avut loc al treilea tur de scrutin, Iușcenko a câștigat, dar, după patru ani - ironia soartei! - a fost alungat cu pietre de ucraineni.

Ultimele ieșiri ale d-lui Băsescu, în care se încăpățânează în mod aberant să vorbească de fraudă la referendum, lovitură de stat, atac la Justiție, seamănă mult cu ceea ce-a făcut atunci, în decembrie 2004.

Comportamentul d-lui Băsescu este cu atât mai greu de explicat, cu cât puterea de a mai fi schimbat din funcția de guvernator al țării nu este în mâna românilor. Viitorul său politic este de negociat de liderii USL nu cu românii, care s-au exprimat în proporție de 88% pentru demiterea lui Băsescu, ci cu Washington-ul și Berlinul. Această catastrofă a instituțiilor democratice, pe care o propovăduiește dl. Băsescu, cel care a condus România în ultimii opt ani, poate fi supărătoare pentu occidentalii care l-au mandatat pe dl. Băsescu să mai execute niște lucruri în această parte a continentului. Până la urmă, glazura de democrație din jurul României trebuie cumva prezervată, pentru a justifica măcar deciziile viitoare. Cu ura sa față de români – care l-au iubit atât de mult la începutul mandatelor sale, dl. Băsescu riscă să distrugă tot: națiunea, Statul și chiar propriul scaun de Guvernator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel