Războiul din Ucraina, la un pas de escaladare. Norvegia ar putea trimite tancuri Leopard 2 către țara lui Zelenski (presă)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Guvernul norvegian ia în considerare posibilitatea trimiterii unor tancuri Leopard 2 de producţie germană către Ucraina.

Însă, conform unor surse anonime familiare cu discuţiile, încă nu a fost luată o decizie cu privire la trimiterea acestor tancuri grele de luptă.

Norvegia, stat membru al NATO şi care are graniţă cu Rusia, ar putea livra patru sau opt dintre cele 36 de tancuri Leopard 2 pe care le are, conform Dagens Naeringsliv.

SUA şi Germania sunt pregătite să sprijine semnificativ efortul de război al Kievului prin livrarea de tancuri grele de luptă, au au transmis ziarele Aftenposten şi Dagens Naeringsliv din Norvegia, potrivit Reuters.

Decizia este condamnată de Moscova, care spune că este o 'provocare flagrantă'. Washingtonul ar urma să anunţe miercuri că va primite tancuri de luptă M1 Abrams, iar Berlinul a decis să livreze tancuri Leopard 2, au spus sursele, o schimbare de politică despre care Kievul a precizat că îl va ajuta să schimbe cursul conflictului. 

Vezi și - Tancuri occidentale Ucrainei. Zelenski: Discuţiile trebuie să se încheie cu decizii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel