Războiul din Gaza, departe de a se termina. Consilier: Încă șapte luni de luptă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @studioworkstock
FOTO: Freepik @studioworkstock
Israelul anunță prelungirea războiului din Orientul Mijlociu, pornit în urma atacului grupării Hamas din 7 octombrie.

Tzachi Hanegbi, consilierul israelian pentru securitatea națională, a afirmat că războiul dintre Israel și Fâșia Gaza nu se va încheia în acest an, una dintre explicații având legătură cu ”contrabanda cu arme” care se ace între Gaza și Egipt. Afirmația oficialului a fost făcută într-un interviu acordat la postul public de radio Kan, scrie agenția EFE.

”Mai avem încă șapte luni de luptă pentru a obține ceea ce noi numim distrugerea capacităților guvernamentale și militare ale Hamas”, a spus Tzachi Hanegbi, în interviul menționat.

Amintim că pe 6 mai, Israelul a lansat o ofensivă terestră la Rafah, orașul aflat la granița cu Egiptul, unde peste un milion de palestinieni s-au refugiat din calea luptelor dintre IDF (armata israeliană) și gruparea Hamas.

Bombardamentele israeliene au provocat în ultimele 24 de ore cel puțin încă 75 de morți în rândul populației palestiniene, dintre care 21 în urma atacurilor asupra taberelor de refugiați de la vest de Rafah, potrivit Ministerului Sănătății din enclava palestiniană.

Gruparea Hamas a lansat în 7 octombrie un atac împotriva Israelului, fiind cel mai sângeros atac din ultimii 50 de ani, în urma căruia au murit aproape 1.200 de persoane, majoritatea civili, iar peste 250 de persoane au fost răpite.

Israelul încearcă să elimine 4 batalioane ale Hamas de la Rafah

Potrivit Israelului, armata sa încearcă să elimine la Rafah patru batalioane ale Hamas.

În pofida presiunilor internaționale și deciziei de vineri a Curții Internaționale de Justiție (CIJ), care a cerut Israelului oprirea ofensivei militare asupra orașului Rafah, această ofensivă continuă și tancurile israeliene au pătruns marți în centrul localității, iar agenția palestiniană Wafa a relatat miercuri despre noi bombardamente aeriene asupra orașului.

Potrivit consilierului israelian Tzachi Hanegbi, Israelul urmărește să obțină un control deplin asupra coridorului de la granița cu Egiptul pentru a opri contrabanda cu arme dinspre această țară.

”Trebuie să închidem frontiera între Egipt și Fâșia Gaza”, a indicat oficialul israelian, conform căruia Israelul colaborează cu Egiptul împotriva contrabandei cu arme.

Citește și: Nikki Haley stârnește controverse după ce a scris „TERMINAȚI-I” pe un proiectil israelian /foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel