Data publicării:

Războiul din Etiopia: Șeful OMS e ACUZAT de implicare în conflict

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, este acuzat de implicare în războiul din Etiopia.

Șeful armatei din Etiopia l-a acuzat pe șeful Organizației Mondiale a Sănătății,Tedros Adhanom Ghebreyesus, că a făcut lobby în favoarea Frontului de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF), care luptă împotriva trupelor federale ale Etiopiei.

Generalul Berhanu Jula a declarat într-o conferință de presă că doctorul Tedros „nu a lăsat nicio piatră neîntoarsă” pentru a sprijini TPLF și pentru a-i ajuta să-și procure armament. "Nu ne așteptăm ca el să stea de partea etiopienilor și să-i condamne pe acești oameni. El a făcut tot posibilul pentru a-i sprijini, a făcut campanie pentru ca țările vecine să condamne războiul", a spus generalul Berhanu. "Ghebreyesus a lucrat pentru ei și a obținut arme pentru aceștia", a mai precizat reprezentantul armatei etiopiene.

După ce a fost votat în funcția de șef al OMS în 2017, Tedros Adhanom Ghebreyesus a devenit bine cunoscut la începutul pandemiei coronavirusului și este acum, fără îndoială, cel mai înalt oficial tigraian din străinătate, potrivit BBC.

VEZI ȘI: RĂZBOI în Etiopia: Forțele guvernamentale mărșăluiesc spre Tigray. Opozanții au distrus podurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel