Război Ucraina. Unitate medicală, atacată de ruşi la Mikolaiv, depozite de muniţie rusească distruse în sudul Ucrainei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Armata rusă a bombardat o unitate medicală în oraşul ucrainean Mikolaiv. Armata ucraineană, pe de altă parte, a distrus mai multe depozite de muniţie rusească din sudul ţării. 

O secţie modernă de traumatologie din Mikolaiv a fost atacată de armata rusă, în noaptea de duminică spre luni. Potrivit primarului Oleksandr Senkevici, unitatea medicală a fost modernizată în urmă cu trei ani.

"În această noapte, teroriştii ruşi au tras în mod cinic în mai multe unităţi civile din Mikolaiv. Printre acestea se numără noua secţie de traumatologie, o unitate modernă. Clădirea este parţial distrusă" - se arată într-un mesaj al primarului.

Ferestrele din secţiile învecinate au fost distruse din cauza undei de şoc generate de explozie. Personalul şi pacienţii nu au fost răniţi. Unitatea medicală a fost deschisă la sfârşitul anului 2019, după ce a fost construită de la zero.

"De fapt, a fost prima clădire a unei instituţii medicale construită în ultimii 20 de ani în Mikolaiv. Şi a fost una dintre cele mai moderne centre de traumatologie din Ucraina" - a adăugat primarul Senkevici. Peste 8,5 mii de obiective civile au fost distruse în regiunea Mikolaiv, de la începutul invaziei ruse, scrie Rador. 

Depozite de muniţie rusească distruse în sudul Ucrainei 

Comandamentul Operaţional "Sud" din Ucraina a transmis, luni dimineaţă, că situaţia în zona sa de responsabilitate este dificilă, dar gestionabilă. Potrivit militarilor ucraineni, trupele ruse continuă să desfăşoare operaţiuni de luptă pe liniile defensive şi formează o nouă grupare în direcţia Krivi Rih (regiunea Dnipropetrovsk), pentru a preveni înaintarea armatei ucrainene. Comandamentul mai notează că în ultimele 24 de ore, ruşii au lansat în sud două lovituri aeriene şi un atac cu rachetă.

"O pereche de elicoptere a încercat să ne lovească poziţiile din raioanele Berislav şi Kahovka, regiunea Herson. Nu au fost înregistrate pierderi. Inamicul a lovit regiunea Odesa cu două rachete de tip Iskander trase din Crimeea temporar ocupată" - a detaliat Comandamentul Operaţional "Sud".

Aviaţia ucraineană a lansat, de asemenea, două lovituri asupra unor obiective inamice din Oleksandrivka şi Blahodatne, iar unităţile de rachete şi artilerie ale Ucrainei au atacat staţii de război electronic deţinute de ruşi în apropiere de Biliaivka. Într-o singură zi, pe 31 iulie, în zona de sud a Ucrainei (Berislav şi Baştan), au fost lichidaţi 52 de invadatori ruşi, au fost distruse patru tancuri, două sisteme de artilerie şi tunuri autopropulsate Nona-S, opt vehicule blindate şi patru depozite de muniţie.

Comandamentul a mai menţionat că gruparea navală a forţelor inamice din Marea Neagră are 18 nave de război şi ambarcaţiuni care manevrează de-a lungul coastei Crimeii în direcţia Novorossiisk. Alte cinci nave şi un submarin echipat cu 44 de rachete de tip Kalibr sunt pregătite să lanseze atacuri, mai arată sursa citată.

Zeci de mii de militari ruşi ar fi murit în Ucraina 

Armata ucraineană raportează, luni, că a lichidat încă 200 de invadatori ruşi - scrie RBC. Astfel, numărul militarilor ruşi ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 41.030. De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 223 de avioane şi 190 de elicoptere ruseşti. Au mai fost distruse 1.768 de tancuri ale armatei ruse, 4.011 vehicule blindate, 932 de sisteme de artilerie, 259 de lansatoare multiple de rachete, 117 sisteme de apărare aeriană, 2.912 vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 15 nave, 736 de drone, 174 de rachete de croazieră şi tehnică specială (82 de unităţi)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel