Război Ucraina - Rusia. Atenție la data de 20 februarie 2022! Avertisment din PE
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 25 ian, 12:16
WhatsApp
Rusia - Ucraina / foto de arhivă
„Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună război psihologic”.

Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu dorește să umbrească Jocurile Olimpice din China, dar urmează o lună război psihologic, cel puțin până pe 20 februarie, susține europarlamentarul Eugen Tomac.

„Nu mai este un secret pentru nimeni că, la est de noi, un conflict militar poate izbucni oricând. În vreme ce întreaga lume face eforturi pentru a ieși din pandemie, în toate cancelariile lumii se discută despre agenda militară a lui Putin. Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Rusia a început o ofensivă diplomatică și mediatică majore

Eurodeputatul afirmă că de câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică și mediatică majore, „încercând să justifice, în mod total neconvingător și cu non argumente, o eventuală invazie”.

„Este lesne de înțeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu dorește să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecință, urmează o lună război psihologic, cel puțin până pe 20 februarie. Ținta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, țările occidentale. De aceea, trebuie să fim pregătiți să facem față oricăror provocări. Moscova va încerca, prin oameni și instituții, să manipuleze cetățenii statelor UE. În România avem deja exemple concrete de fani ai lui Putin care au intrat direct în horă și care vorbesc pe aceeași limbă cu el, insistând pe faptul că nu avem nevoie de trupe NATO pe teritoriul nostru sau că România a devenit o colonie. Când auziți politicieni, jurnaliști sau diverși oameni pe rețelele de socializare că ne îndeamnă să nu mai avem încredere în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau NATO, fiți convinși că fac, în mod asumat, jocul Rusiei”, conchide Tomac din Parlamentul European.

G Ad:

VEZI ȘI: Prognoză foarte proastă. Tensiuni Rusia - Ucraina, efecte crunte asupra României. Prof. Coșea, previziune

Ministerul Apărării demontează clipurile virale cu trupe străine pe teritoriul României: Sunt imagini vechi / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro