Război Turcia - Siria. Liderul kurzilor susține că a primit acordul lui Trump, într-o discuție telefonică
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES
Liderul forțelor kurde din Siria susține că a avut o discuție cu președintele american Donald Trump, care și-ar fi dat acordul pentru cooperarea kurzilor cu Damascul și Moscova, împotriva Turciei. 

Comandantul Forțelor Democrate Siriene, Mazloum Abdi, a declarat joi că președintele american Donald Trump, aliat tradițional al kurzilor, a aprobat cooperarea dintre aceștia și autoritățile siriene și cele ruse, pentru a răspunde atacului demarat de Ankara în Siria, relatează The Associated Press, potrivit Mediafax. 

”Noi i-am spus (lui Donald Trump, n. red.) că vom apela la regimul din Siria și la Rusia pentru a ne proteja țara și pământul nostru."; El a spus: 'Nu suntem împotriva acestui lucru. Noi susținem asta.'", a informat liderul kurd Abdi, cunoscut sub numele său de război, Mazloum Kobani, în cadrul unei declarații pentru postul local de știri Ronahi TV.

Vicepreședintele american Mike Pence, alături de Secretarul american de Stat Mike Pompeo se află joi într-o vizită oficială la Ankara, cu scopul de a convinge autoritățile turce de renunțarea la ofensiva din Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel