Data actualizării:
Data publicării:

Război Rusia-Ucraina. Chirieac arată pericolul care pândește: "Vrea să o introducă oficial în teritoriul său"

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Războiul din Ucraina se poate extinde și în Republica Moldova din cauza regiunii Transnistria.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația critică din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, explicând care sunt riscurile potențialei extinderi a conflictului din Ucraina și în alte țări.

Nu vrem război în altă țară, mai ales țara soră a României

Pericolul cel mare este faptul că la sfârșitul acestei luni Transnistria va fi primită în Federația Rusă. Ucraina s-a oferit deja să acorde sprijin militar Rep. Moldova pentru a-și elibera teritoriul legal. Știți bine, în Transnistria este un conflict înghețat de 35 de ani. Este un pericol foarte mare pentru că nu vrem sub nicio formă ca războiul Rusia – Ucraina să se extindă la o altă țară - care, deși nu e membră, este țară soră României”, a explicat analistul la România TV.

Dacă Rusia continuă va face joncțiunea cu Transnistria

„În general nu dorim extinderea acestui război, iar Occidentul trebuie să sprijine cu absolut tot ceea ce este omenește posibil Ucraina pentru a face față invaziei. Acesta este un pericol real și văd că în continuare că toată povara războiului este pe Marea Neagră.

Dacă Rusia continuă, va face joncțiunea cu Transnistria - nu întâmplător vrea să o introducă oficial în teritoriul său. Transnistria, de-a lungul timpului, a făcut mai multe cereri de a intra în Federația Rusă, dar nu le-a discutat Duma de Stat. Acum înțeleg că se va discuta acest lucru și vor lua Odesa, dacă vor fi lăsați, vor lua Buceagul, vor veni la Dunăre, la graniță cu România și, mai mult ca sigur, vor face joncțiunea cu Transnistria.

Întrebarea este dacă Rep. Moldova ar trebui sau nu să accepte sprijinul Ucrainei. Cred că nu, din punctul acesta de vedere. Trebuie lăsat dreptul internațional să-și spună cuvântul. Anexarea Transnistriei nu va fi recunoscută de niciun stat de la ONU”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel