RĂZBOI PNL-USR pe măsurile de relaxare. Ce a lăsat Ligia Popescu să se înțeleagă despre Vlad Voiculescu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pandemie
Pandemie
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat, miercuri seară, că nu crede că rata de infectare din București este sub 3 la mie, așa cum se arată în bilanțul transmis de autorități. Cu toate acestea, vineri, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând cu ziua de luni. Iată ce spune Ligia Popescu (PNL) cu privire la aceste subiecte. 

„Din punctul meu de vedere, cred că se merge pe o linie corectă, respectiv de păstrare a unui echilibru între necesitatea păstrării activității economice într-un nivel de continuitate acceptabil. Să nu uităm că anumite industrii, cum sunt cele care se redeschid parțial, se reiau ca activitate, au fost foarte afectate. Trebuie să păstrăm acest echilibru, iar în ceea ce privește controversele cu privire la cifre, eu nu sunt de acord cu inducerea unei stări de neîncredere în rândul populației cu privire la aceste raportări. Sigur că autoritățile se află într-un dialog, se pot pune de acord, dar nu cred că există diferențe majore care să ne îngrijoreze cu privire la rata de infectare, așa cum a fost ea comunicată de către instituțiile abilitate”, a spus Ligia Popescu, vineri după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

Ulterior, a intervenit Sabina Iosub: „Aș zice, doamna Popescu, cu tot respectul, că ar trebui cineva să-i comunice asta și ministrului Sănătății, căci domnia sa a fost cel care a ieșit cu aceste semne de întrebare, a trimis și o hârtie oficială, că nu crede în cifre, că opinia sa ar fi că ar trebui amânate aceste măsuri de relaxare.”

Comunicarea instituțională, din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să se desfășoare pe canalele normale, interne, astfel încât să nu ajungem să inducem în rândul populației o stare de confunzie, care nu este justificată. Eu sunt absolut convinsă că datele nu sunt foarte diferite sau foarte departe de realitate. Cred că, din nou, s-a făcut bine că s-a luat această decizie, pentru că trebuie neapărat să păstrăm acest echilibru. Nu putem închide cu desăvârșire toate compartimentele activității economice acestei industrii care a suferit atât de mult. S-a luptat pentru o cale de mijloc. Desigur că aceste măsuri se pot schimba, în situația în care rata infectărilor va crește de o manieră în care menținerea sau reluarea activității, chiar și parțială, nu se va mai justifica”, a spus Ligia Popescu. 

VEZI ȘI: Rafila, săgeți către Vlad Voiculescu: Asistăm la o aparentă reducere a numărului de cazuri!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel