Data publicării:

Război Israel. Bombardamente pe timpul nopţii. Hamas anunţă zeci de morţi într-o singură oră, Israelul a bombardat poziţii militare siriene

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mai multe bombardamente au avut loc şi pe timpul nopţii trecute, în contextul conflictului dintre Israel şi militanţii Hamas. 

Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus Hamas, a anunţat că 50 de persoane au fost ucise "în ultima oră" marţi seara în "mai multe zone" din Fâşia Gaza, informează AFP.

Marţi după-amiază, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că 5.791 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene asupra teritoriului palestinian ca răspuns la atacul efectuat de mişcarea islamistă pe 7 octombrie, scrie Agerpres.

Israelul a bombardat poziţii militare siriene 

Armata israeliană a declarat miercuri că a lovit infrastructura militară din Siria ca răspuns la tirurile de marţi în direcţia Israelului, transmite AFP.

"Avioanele de război ale armatei israeliene au lovit infrastructuri militare şi lansatoare de mortar aparţinând armatei siriene ca răspuns la tirurile către Israel de ieri (marţi)," a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru AFP că atacurile au avut loc în interiorul Siriei.

Israelul vizează în mod regulat poziţii în Siria, iar temerile de extindere a conflictului în Liban cresc.

Duminică, atacurile israeliene au scos din funcţiune cele două aeroporturi principale ale Siriei, Alep şi Damasc, ucigând doi angajaţi, potrivit presei oficiale siriene.

Cele două infrastructuri fuseseră deja scoase din funcţiune pe 12 octombrie, apoi aeroportul din Alep a fost din nou vizat pe 15 octombrie, provocând rănirea a cinci persoane, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Israelul a desfăşurat sute de ofensive aeriene împotriva vecinului său de când a început războiul civil în Siria în urmă cu mai bine de un deceniu, vizând în principal forţele susţinute de Iran, luptătorii Hezbollah şi poziţiile armatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel