Data publicării:

Război în Israel. Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu: Sunt foarte mulţi copii ţinuţi în locuri groaznice, ca nişte animale

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, a oferit informații despre ce se întâmplă în Israel, după atacurile din aceste zile.

"Situaţia este rea de tot. Deja avem cel puţin 700 de persoane care au fost ucise şi peste 2.400 deja de răniți. Din aceşti răniţi, cel puţin 350 sunt răniţi grav. (...) Teroriştii din Fâşia Gaza au anunţat că au peste 130 de ostatici israelieni. Asta este foarte trist. Printre aceşti ostatici, sunt foarte mulţi copii care sunt ţinuţi în nişte locuri groaznice împreună, ca nişte animale, sunt multe femei, soldaţi, oameni civili", a spus Dr. Herman Berkovits, la Digi 24.

"Foarte mulţi cetăţeni au fost pur şi simplu măcelăriţi"

"Deja este un reprezentant al premierului şi al Guvernului, un fost general de armată, care a fost propus să negocieze. Aceste negocieri se vor face mai mult în poluri secrete, prin intermediul unui alt guvern. De obicei, egiptenii sunt cei care intermediază. Se spune că Omanul doreşte să o facă. Este foarte trist pentru noi... Foarte mulţi cetăţeni au fost pur şi simplu măcelăriţi. S-a intrat în casele oamenilor. Sunt nişte fotografii groaznice în care se vede cum copiii sunt omorâţi. Israelul este foarte trist şi suntem cu toţii într-un doliu pentru că fiecare are pe cineva în această zonă sau în armată, aşa cum am eu o nepoată luptătoare şi mi-e teamă pentru ea", a mai spus medicul.

"Ceea ce este sigur este că acest război are şi un nume - aşa-zisele "săbii de fier". Se va termina cu victoria noastră. Israelul niciodată nu a pierdut un război şi sigur nu va pierde războiul cu Hamasul care este o organizaţie teroristă bine înarmată de către iranieni. Eu cred că războiul va fi de lungă durată. Deocamdată, sunt doar raiduri aeriene în Gaza, s-au distrus multe comandamente şi multe poziţii ale Hamasului, dar încă războiul este la început", a punctat Herman Berkovits.

"Ierusalimul este gol"

"Ierusalimul este gol, foarte puţină lume este pe stradă. Se lucrează în special din case. Oamenilor li se spune să aibă grijă, să nu apară terorişti şi în Ierusalim şi în jur, deoarece nu ne lipsesc teroriştii în fiecare zi. Eu, care locuiesc deja în Israel de 48 de ani, nu cred că a fost o zi fără teroare. Lumea este foarte atentă deocamdată, foarte atentă la ce se întâmplă în nord", a spus medicul.

Veiz și: Război în Israel. Maximillian Marko Katz arată pericolul de la nordul graniței: "Așteaptă următorii pași pentru a deschide al doilea front"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel