Data publicării:

Război cu Guvernul, pentru CES. Se cere dreptate pentru președinta ”Sexul vs. Barza”. Zeci de mii de reacții

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
foto Facebook Adriana Radu
foto Facebook Adriana Radu
Situația cu privire la componența CES nu ar fi primit niciun răspuns din partea Guvernului, chiar dacă se apropie ziua limită, zi din care nimic nu se va mai putea face pentru a repara ceea ce 12.400 de persoane și 170 de ONG-uri consideră a fi o nedreptate. 

”La mai bine de o săptămână de la contestarea nenumirii Adrianei Radu, Președinta Asociației SEXUL vs. BARZA, ca membră aleasă în Consiliul Economic și Social cu 304 voturi, Secretariatul General al Guvernului nu a dat nici măcar un număr de înregistrare la contestațiile depuse de Adriana Radu și Coaliția pentru Egalitate de Gen. Cabinetul prim-ministrului și Secretariatul General al Guvernului nu s-au exprimat public față de niciun jurnalist care i-a contactat pe acest subiect. Pe 4 ianuarie va intra în funcție noul CES, dată de la care corectarea deciziei abuzive va fi îngreunată.” arată un comunicat de presă. 

Contestat de organizația care l-a susținut

”Între timp, peste 12.400 de persoane au semnat două petiţii independente (petitieonline.com și campaniamea.declic.ro) care solicită numirea doamnei Adriana Radu în CES, în conformitate cu metodologia agreată de către Secretariatul General al Guvernului. În plus, peste 170 de organizații non-guvernamentale au semnat un Apel privind solicitarea punerii în drepturi a d-nei Adriana Radu ca membră în Consiliului Economic și Social. Apelul este semnat și de organizația Frends pentru Dezvoltare, al cărei candidat, Andrei Botez, votat cu o treime din voturile obținute de Adriana Radu, a fost numit de prim-ministru în Consiliul Economic și Social, deși nu a câștigat procesul electoral.

Atât cele două petiții, cât și Apelul au fost înaintate ieri, 29 decembrie, către Cancelaria prim-ministrului Florin Cîțu, secretarului General al Guvernului, Dragoș Condrea, dar și liderilor partidelor de la guvernare, președintele PNL, Ludovic Orban, co-președinților USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, și președintelui UDMR, Kelemen Hunor.” mai arată comunicatul de presă.

”Semnal clar” către Guvern

 

Adriana Radu, președinta Asociației SEXUL vs. BARZA, a declarat: ”Sunt foarte recunoscătoare pentru valul de susținere publică spontană și pentru solidaritatea colegilor din atât de multe organizații. Lipsa unei explicații cu privire la decizia de a nu-mi fi confirmată alegerea în CES este nedreaptă nu doar pentru mine ci pentru toți colegii mei și cei care mă susțin. Cred că această susținere este un semnal clar că toată lumea își dorește respectarea de către Guvern a  procesului democratic desfășurat pe VotONG.ro și relevă nevoia de a avea în CES o voce de reprezentare a drepturilor femeilor. Mai cred și că toată această susținere nu ar fi venit dacă nu am fi muncit constant timp de 8 ani pentru a educa 350.000 de urmăritori online ai platformei educaționale SEXUL vs BARZA.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel