Război cu actorii. Replica unui membru al comisiei care va lua la puricat teatrele EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mai mulți actori și regizori au reclamat incompetenţa comisiei de cultură care va cerceta starea teatrelor din București.

Decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de a trimite, la solicitarea actorului Mihai Voicu, o comisie de control a activității managerilor teatrelor din Capitală a stârnit un val de proteste din partea actorilor.

Artiștii nu se plâng de controlul propriu-zis, ci de componenţa comisiei, din care fac parte Lăcrămioara Fontoura-Alexandre (USL), Minică Boajgă (PSD), fost lider sindical, Maria Popa (PSD) şi Cătălin Cîmpeanu (PNL) care a condus Comisia de Comerţ, Turism şi Protecţia Consumatorului din cadrul CGMB.

Cătălin Cîmpeanu, reacție

În acest context, Cătălin Cîmpeanu, contactat de DC News, a explicat de ce a fost ales să facă parte din comisia de control a activității managerilor teatrelor din București. El ne-a spus că nu va analiza calitatea spectacolelor, ci se va ocupa de verificarea anumitor acte având studii juridice.

"Am fost numit în această comisie pentru că la momentul formării sale nu era niciun jurist. Probabil pentru că eu am studii juridice și experiență în control pentru că am lucrat în control de asigurări sociale, colegii au considerat necesar să fac parte din comisie. Tot ce voi face eu va fi să verific legalitatea anumitor acte, posibilitatea de exista un management defectuos și atât; nimic mai mult. Partea de spectacole nu intră în competența mea și nu intenționez să mă implic în această direcție", a zis Cătălin Cîmpeanu pentru DC News.

Întrebat de unde a pornit această revoltă, Cătălin Cîmpeanu ne-a spus: "Acum vedeți... este un pic în neregulă. De ce atâta revoltă și de ce atât scandal? Până la urmă, dacă nu ai nimic de ascuns și totul este în regulă, nu ar trebui să ai vreo teamă de comisie. Noi nu putem să inventăm lucruri. Noi putem doar să mergem și să vedem dacă lucrurile sunt în regulă, iar dacă sunt în regulă, vom consemna acest lucru".

"Referitor la existența acestei comisii de anchetă, trebuie să vă spun că noi, în trecut, în presă, am fost acuzați că nu facem nimic și că sub nasul Consiliului se întâmplă nu știu ce și nu știu cum, iar când verificăm suntem acuzați de ce verificăm", ne-a mai spus Cătălin Cîmpeanu.

"Sunt colegi din Consiliu care au sesizat, în opinia lor, că există neregularități. Au solicitat o comisie de anchetă, iar mie mi s-a solicitat să fac parte din aceasta pentru că am studii și pregătire juridică. Am fost de acord, am fost votat și îmi voi face datoria. Eu nu calc strâmb și nu o voi face nimic acum", a adăugat Cătălin Cîmpeanu. 

Scrisoare către primarul interimar al Capitalei

Amintim că, în urmă cu câteva zile, un grup de regizori și actori români, între care Alexandru Dabija, Radu Afrim, Gianina Carbunariu, Rodica Mandache, Pavel Bartoș, precum și criticul de teatru Cristina Modreanu, i-au transmis primarului interimar al Capitalei, Ștefănel Marin, în cadrul unei scrisori deschise, nemulțumirea față de componența noii comisii de evaluare a teatrelor din subordinea Primăriei Capitalei. De asemenea, semnatarii scrisorii i-au explicat primarului interimar al Capitalei și ce trebuie să facă pentru a opri abuzurile și proiectele îndoielnice care se întâmplă în teatre, evitând, totodată și politizarea acestui demers.

Ștefănel Marin le-a zis actorilor că nu poate răspunde la întrebările din scrisoare, întrucât nu el este "adresantul": "Hotărârea de constituire a acestei comisii nu este decizia Primarului General al Capitalei, ci a Consiliului General al Municipiului Bucureşti".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel