Stelian Muscalu șterge pe jos cu Ludovic Orban: A indus neîncredere!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Stelian Muscalu, jurnalist Digi 24, a criticat dur Guvernul și Ministerul Finanțelor după ce măsurile și declarațiile au stârnit neîncredere.

Jurnalistul Stelian Muscalu de la Digi 24 a criticat dur Guvernul și Ministerul Finanțelor după ce măsurile și declarațiile au stârnit neîncredere.

„Este foarte greu să spunem dacă am înțeles sau nu corect, având în vedere că ceea ce induce guvernul, în acest moment, este nesiguranță. Vine acum ministrul Cîțu și spune că face unele modificări pentru a înlătura urme de îndoială. Nu este vorba de urme de îndoială, lucrurile au fost foarte clare, s-a spus despre o capitalizare a dobânzii. În momentul în care s-a făcut un calcul și s-a arătat că cel care rămâne fără job astăzi, peste 9 luni va fi mult mai împovărat din punct de vedere financiar, guvernul a revenit, ca și cum nu s-a gândit înainte de toată povestea asta, că vor apărea probleme exact în dreptul celui pe care încearcă să-l ajute, el revine și spune că nu se mai capitalizează dobânda în privința creditelor ipotecare", a spus jurnalistul Stelian Muscalu.

Neîncredere și situații greu de înțeles

„Acum, eu mă întreb... ce s-a-ntâmplat? A fost o discuție cu sistemul bancar, în care s-a ajuns la o concluzie, că putem amâna până la 9 luni, dar cu capitalizarea dobânzii, ceea ce dezavantajează clientul care, după ce că nu are bani, se împovărează și mai tare? Nu a existat această discuție? Sau a existat și ulterior ministrul a trecut peste ea și a luat o decizie în fața televiziunii fără a mai consulta sistemul bancar? De ce spun acest lucru? Pentru că Asociația Română a Bancherilor vine și spune că nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă acum, dar inițial nu scoseseră capul din cutie. Citez din comunicatul ARB: << Comunitatea bancară din România va sprijini, prin orice măsuri necesare, clienții afectați financiar de noul coronavirus, pentru a preveni o criză la nivel economic și social >> . Dar, pe cealaltă parte, ARB spune că termenul de amânare cu 9 luni a plăților ratelor la credite poate duce la o alocare nejustă a rezervelor sistemului financiar bancar. Deci, este clar că ARB nu este de acord cu formula pe care o propune acum Ministerul de Finanțe", a mai spus jurnalistul.

Ce să mai înțeleagă oamenii?

„Ce să înțeleagă clientul care a rămas acasă, nu mai are bani, este disperat și vrea, totuși, să găsească o soluție. De ceea ce avem noi nevoie, pe lângă bani, banii pe care nu-i avem, avem nevoie de încredere. Ceea ce a făcut, din păcate, în ultima perioadă guvernul a fost să inducă neîncredere. Neîncredere în capacitatea de a gestiona o situație de criză. Revin la întrebare, da, am înțeles bine: Nu știu ce va fi mâine! Nu știm ce va fi poimâine! Asta este cea mai mare problemă pe care o are guvernul și economia implicit, în acest moment", a conchis Muscalu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel