RÂSUL CARPATIN, monitorizat timp de 3 ani. Imagini SPECTACULOASE cu discretul mamifer
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
ras_pexels
ras_pexels
Fundația Conservation Carpathia a finalizat cu succes primul program de monitorizare cu metode științifice, cantitative a râsului. Imagini spectaculoase.

Fundația Conservation Carpathia a finalizat cu succes primul program de monitorizare cu metode științifice, cantitative a speciei râs (Lynx lynx) într-o zonă pilot din Carpații Meridionali. Monitorizarea a fost făcută cu ajutorul camerelor foto cu senzor de mișcare și își propune evaluarea stării de conservare și menținerea unei populații viabile de râși, precum și crearea unui model de monitorizare a faunei sălbatice la nivel național.

Specialiștii Fundației Conservation Carpathia au monitorizat cea mai mare felină sălbatică a Europei, într-o zonă pilot de 1200 kmp. din estul Munților Făgăraș, Piatra Craiului și Munții Leaota. 23 de râși adulți, 9 masculi, 6 femele, 8 indivizi cu sex nedeterminat, dar și 9 pui alături de femele au fost identificați cu ajutorul celor 150 de camere cu senzor de mișcare instalate, informează Fundația Conservation Carpathia pe pagina de Youtube.

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yuem0kfua-g" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Întreaga cercetare poate fi accesată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel