RĂSTURNARE de situație: Trump vs. Biden. Dan Dungaciu: ”Cine poate produce SURPRIZA”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Analistul politic Dan Dungaciu a prezentat, în exclusivitate pentru DCNews, influențele pe care „votul subteran “ le-ar putea avea asupra procesului electoral din Statele Unite ale Americii.

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a vorbit despre posibilitatea câștigării unor state-cheie de către Donald Trump. Acesta a vorbit despre votul subteran și spirala tăcerii, în contextul în care un institut de sondare, care a prezis victoria din 2016, îl dă favorit pe Donald Trump și la alegerile din 2020 (mai multe detalii AICI). Iată ce a spus Dan Dungaciu:

„Companiile mici, care efectuează sondaje locale, în încercarea de a-și face loc pe piața sociologică, speră la eșecul marilor companii prin prisma analizei rezultatelor cantitative prin grile foarte sofisticate calitative. Încearcă să pondereze rezultatul brut al realității cantitative. Ei își dau seama că e posibil să intervină și alte lucruri. Așa numitul vot timid sau spirala tăcerii a existat și în 2016. De data aceasta, în presa americană, Donald Trump a fost făcut în toate felurile, inclusiv un președinte rasist. Mutarea dezbaterii în zona Trump vs. Black lives matter sau comunități etnice afro-americane au generat această etichetă pe Donald Trump. Când cineva îți spune că e președinte rasist, chiar dacă votezi cu el, nu vei spune chestia public. O să devii și mai timid, sociologic, inclusiv în sondajele de opinie“, consideră analistul.

Votul timid poate produce surpriza

„S-ar putea ca votul timid să creeze o surpriză, tocmai ca urmare a diabolizării lui Trump. A fost mai pregnant ca în 2016. Astfel, trebuie să ne așteptăm că oamenii să nu vorbească public despre Donald Trump, dar că s-ar putea să voteze în consecință. În America nu contează votul general, dacă ești victorios în state precum Florida, Minnesota, Pennsylvania, câștigi alegerile, chiar dacă la numărul total de voturi stai mai prost decât concurentul.

Chiar zilele trecute, Donald Trump a avut trei întâlniri mari cu alegătorii din Pennsylvania pentru că e un stat crucial ce trebuie câștigat. Trump a pedalat exact pe aceste state pe care vrea să le câștige. Dacă le va câștiga, inclusiv datorită votului timid, el poate să ajungă președinte pentru a doua oară, în pofida multor prognoze făcute de multe institute de sondaje care, cel puțin până astăzi, sunt extrem de respectate“, a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel