Răsturnare de situație la vârful PNL. Gușă anunță că încă nu s-a înscris în cursă CÂȘTIGĂTORUL. Ipoteză TARE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Răsturnare de situație la vârful PNL. Gușă anunță că încă nu s-a înscris în cursă CÂȘTIGĂTORUL
Răsturnare de situație la vârful PNL. Gușă anunță că încă nu s-a înscris în cursă CÂȘTIGĂTORUL
Consultantul politic Cozmin Gușă a lansat o ipoteză tare despre rezultatul alegerilor interne din PNL, în cadrul emisiunii "Deferiți mass-media" de la DC NEWS.

Cozmin Gușă a lansat, în direct la DCNews și Gold FM, un scenariu inedit pe scena politică, în contextul Congresului PNL de la finalul lunii septembrie. Momentan, în cursă sunt premierul Florin Cîțu și președintele în funcție al PNL, Ludovic Orban. Cozmin Gușă consideră că va apărea un alt candidat, care ar avea toate șansele de câștig. El a lansat două nume: Dan Motreanu și Iulian Dumitrescu. 

"Referitor la PNL, vor începe ofensiva cei din echipa numărul 3, lebăda neagră, undeva în iulie când se vor face numărătorile reale, câți susținători poate să aibă viitoarea lebădă neagră care astăzi este Dan Motreanu, dacă vrea. Șanse are și Iulian Dumitrescu, dacă vrea, și deja putem să mai numărăm." a declarat Cozmin Gușă la DC NEWS.

"Deci ca să precizăm, tu susții că, în afară de Florin Cîțu și Ludovic Orban, s-ar mai putea înscrie în cursă câștigătorul care ar putea fi fie Dan Motreanu, fie Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova? Dan Motreanu este europarlamentar, amândoi PNL, desigur, că despre ei vorbim." l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

Dan Motreanu vs. Iulian Dumitrescu

"Dan Motreanu a fost împins de multă vreme la această candidatură (n.r.  la ședia PNL). A tot refuzat-o. (...) Al doilea candidat la a genera efectul de lebădă neagră și care iarăși, ar putea câștiga, are un avantaj în fața lui Motreanu, dar și un dezavantaj. Mă refer la Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele PNL și președintele Consiliului Județean Prahova. Dezavantajul este că nu este atât de apropiat de Klaus Iohannis și de preferat, pe cât este Dan Motreanu. Nu înseamnă că nu este într-o relație bună cu Klaus Iohannis.

Dan Motreanu este cel preferat de Klaus Iohannis, am toate informațiile, iar avantajul lui Iulian Dumitrescu în acest moment este că are susținerea a peste 15 organizații, fără nicio îndoială, dar în cazul lui, este posibil să nu vrea să candideze. Nu își dorește asta cu niciun chip și atunci apare doar ipotetic în postura de viitoare lebădă neagră." a concluzionat Cozmin Gușă.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel