Răsturnare de situație în Pennsylvania. Trump nu se dă bătut
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Răsturnare de situați în statul Pennsylvania. Certificarea alegerilor se amână până ce se vor finalizat toate procesele intentate de Trump.

Un judecător din Pennsylvania a emis o măsură prin care a blocat orice posibilă certificare suplimentară a rezultatelor alegerilor în stat, în așteptarea unei audieri care va avea loc vineri. Ordinul judecătorului Patricia McCullough vine în cazul adus de alegătorii din Pennsylvania, în care aceștia susțin că o lege a statului care permite votul absenților a încălcat constituția din Pennsylvania, care prezintă cazuri specifice în care votul absenților este permis. Totodată, prin decizia de astăzi, s-a blocat certificarea tuturor celorlalte rezultate electorale, nu numai a celor din cursa prezidențială.

„În măsura în care rămâne vreo acțiune suplimentară pentru certificarea rezultatelor alegerilor generale din 2020 pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, responsabililor li se solicită preliminar să facă acest lucru, în așteptarea audierilor probatorii care vor avea loc vineri", se arată în decizia judecătorească.

Procurorul general al Pennsylvania, Josh Shapiro, a răspuns rapid pe Twitter, subliniind că acest lucru nu are prea mult impact, deoarece rezultatele alegerilor prezidențiale au fost deja certificate și electorii au fost aleși. Cu toate acestea, oficialii din Pennsylvania au depus rapid o notificare de recurs la Curtea Supremă de stat, cerând o revizuire, potrivit FoxNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel