Răsturnare de situație în cazul Berbeceanu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
traian berbeceanu
traian berbeceanu

Miercuri, în timpul judecării recursului la decizia de arestare a fostului șef al BCCO Alba, președintele completului, Iulian Dragomir, a anunțat că DNA a cerut referatul DIICOT-ului care a stat la baza cererii de arestare a lui Traian Berbeceanu. La finalul ședinței, procurorul DIICOT a confirmat această informație, arătând instanței că procurorul Sergiu Cean nu mai lucrează acum la DIICOT Alba.

Lumea Justiției scrie că  Traian Berbeceanu a transmis superiorilor de la București, respectiv șefului Poliției Române, chestorul principal Petre Tobă, un raport în care sesiza toate deficiențele majore și conflictul apărut cu procurorii DIICOT. Conducerea Poliției Române a trimis acest raport la Parchetul General și DNA încă de la finele lunii iulie, iar până la ora la care Berbeceanu a fost arestat niciuna dintre instituțiile vizate nu demaraseră anchete cu privire la cele semnalate în documentul respectiv.

Totuși, miercuri în sala de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție, când s-a judecat recursul la mandatul de arestare emis pe 29 de zile pentru Traian Berbeceanu și soții Biriescu, președintele completului, Iulian Dragomir, a anunțat că DNA a cerut referatul DIICOT-ului care a stat la baza cererii de arestare. La finalul ședinței, procurorul DIICOT a confirmat această informație, arătând instanței că procurorul Sergiu Cean nu mai lucrează acum la DIICOT Alba.

 De ce tocmai acum, după circa trei luni DNA s-a apucat să cerceteze faptele semnalate în acel raport este o întrebare la care instituția doamnei Kovesi ar trebui să dea un răspuns. Este interesant de văzut cine și de ce a ținut pe loc demararea cercetărilor.

De asemenea, dacă se demonstrează că Berbeceanu a avut dreptate și că procurorul Sergiu Cean, care nu mai lucrează la DIICOT Alba din luna iunie 2013 – ceea ce ne face să credem că DIICOT central știa că acesta a călcat strâmb și s-a descotorosit rapid de el –, a săvârșit infracțiuni, cine va repara ceea ce a fost distrus?

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel