Data actualizării:
Data publicării:

Răsturnare de situație în cazul accidentului de lângă Parcul Pantelimon. Ce substanțe consumase tânărul de 17 ani care i-a spulberat cu mașina pe cei doi frați

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Apar noi detalii în cazul accidentului de lângă Parcul Pantelimon, în urma căruia în băiat de 9 ani a murit, iar sora lui, o fetiță de 7 ani, a fost grav rănită.

Răsturnare de situație în cazul accidentului de lângă Parcului Pantelimon produs în data de 28 iulie. Potrivit Antena 3 CNN, în sângele minorului de 17 ani care se afla la volanul mașinii care i-a spulberat pe cei doi frați a fost găsit azot și heliu. Bogdan Bărbuceanu, avocatul familiei victimelor susține că tânărul, care a urcat la volan deși nu are permis de conducere, ar fi inhalat aceste substanțe, vândute de cele mai multe ori ca droguri.

Noile informații apar după ce în fața anchetatorilor băiatul a spus că și-a pierdut cunoștința pentru câteva momente după impactul în care băiatul de 9 ani a murit, iar fetița de 7 ani a fost grav rănită, ulterior fiindu-i amputat un picior. În urma acestui tragic accident, procurorul de caz a dispus efectuarea trei expertize. Potrivit sursei citate, primele rezultate ale buletinului medical arată că băiatul de 17 ani ar fi consumat mai multe substanțe, care vor fi analizate de specialiști pentru a se stabili cu exactitate despre cel fel de substanțe este vorba. Totuși, deocamdată au apărut informații potrivit cărora ar fi vorba despre azot și heliu, dar deocamdată neconfirmate de anchetatori.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu: Expertiza toxicologică va stabili dacă inculpatul a fost sau nu sub influența unor substanțe psihoactive

"Toate cele trei expertize sunt utile și concludente cauzei, pentru că în primul rând, în cea tehnică auto se stabilește dinamica producerii accidentului. Sigur că aceasta se va corobora cu alte mijloace de probă. Țin să spun că inculpatul minor a încercat oarecum să producă o altă realitate decât cea faptică și juridică, așa cum reiese din probele administrate. Expertiza medico-legală va stabili starea de infirmitate suferită de fetița minoră, iar cea toxicologică va stabili dacă inculpatul a fost sau nu sub influența unor substanțe psihoactive.

Cei doi (tânărul de 17 ani și tânărul de 19 ani care se afla cu el în mașină – n.r.) au declarat că în urmă cu 24 de ore față de producerea accidentului ar fi consumat aceste substanțe, un balon, e o practică, înțeleg că ar conține azot și heliu. În  măsura în care vor fi identificate aceste substanțe, urmează ca expertul să ne comunice dacă ele au un caracter psihoactiv, dacă sunt interzise, dacă produc astfel de stări care să îl facă incompatibil cu a conduce un autoturism", a declarat avocatul Bogdan Bărbuceanu.

Filmul accidentului

Precizăm că băiatul de 17 ani este arestat preventiv, iar celălalt, de 19 ani, este plasat sub control judiciar. Reamintim că inițial au apărut în presă speculații potrivit cărora în momentul accidentului produs în seara de 28 iulie, în apropiere de parcul Pantelimon din Capitală, la volanul mașinii nu se afla minorul de 17 ani, ci tânărul de 19 ani. 

VEZI ȘI: Au apărut imaginile care arată cine era de fapt la volan în momentul accidentului din Pantelimon, unde un băiat a murit și sora lui a fost rănită grav - Foto în articol

Totuși, ulterior, imaginile surprinse de camerele de supraveghere au clarificat controversa, arătând momentul în care cei doi au făcut schimb de locuri. Acest lucru s-a petrecut la câteva secunde după ce tatăl copiilor trecuse pe lângă mașină și la volan era șoferul de 19 ani. Prin urmare, schimbul de locuri ar fi avut între aceste două momente, momentul în care tatăl copiilor pleacă cu mașina și momentul impactului.

Cei doi copii, un băiat de 9 ani şi sora lui de 7 ani, care se aflau pe trotinete, însoțiți de mamă, au fost spulberați în parcul Pantelimon, pe o alee cu parcări de mașini, însă destinată traficului pietonal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel