Răsturnare de situație, după explozia de pe Podul Crimeei. Printre morți ar fi și un judecător rus "neobișnuit de independent și incoruptibil". Ipoteza lansată de presă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Răsturnare de situație, după explozia de pe Podul Crimeei. Printre morți ar fi și un judecător rus "neobișnuit de independent și incoruptibil". Ipoteza lansată de presă / Foto: Captură video Digi24
Răsturnare de situație, după explozia de pe Podul Crimeei. Printre morți ar fi și un judecător rus "neobișnuit de independent și incoruptibil". Ipoteza lansată de presă / Foto: Captură video Digi24
Un judecător rus care s-a pronunțat în mai multe cazuri importante a murit în explozia care a avut loc pe podul Kerci din Crimeea.

Un judecător rus "independent", care a supravegheat mai multe cazuri importante, a murit în explozia de pe Podul Kerci, scrie Daily Mail.

Se crede că Serghei Maslov, în vârstă de 42 de ani, conducea mașina neagră care se afla alături de camion. El s-ar fi aflat în autoturism alături de ghidul de istorie, Eduard Chuchakin, 53 de ani, și Zoya Sofronova, 33 de ani - cu care era prieten - și instructorul de fitness Gleb Orgetkin, 26 de ani, când a avut loc explozia.Toți patru ar fi fost uciși.

Judecătorul s-a pronunțat în procesul în care era implicată fiica prietenului lui Putin, Ramzan Kadyrov, dar și într-un alt proces al gigantului energetic de stat Gazprom. 

Ziarul local Moskovsky Komsomolets a fost primul care a raportat despre moartea lui Maslov, susținând că acesta conducea mașina văzută în filmările de pe Podul Crimeei depășind un camion despre care anchetatorii ruși au spus că este cel care a provocat explozia. Mașina a căzut în ocean după ce explozia a provocat prăbușirea unei părți a podului, corpurile victimelor fiind scoase din apă.

Ar fi murit 5 oameni, nu 3



Anchetatorii ruși au spus inițial că trei persoane au murit: Chuchakin, Sofronova și șoferul camionului, Makhir Yusubov, în vârstă de 52 de ani. Dar acum se pare că numărul efectiv de morți a fost de cinci, printre decedați fiind inclusiv Maslov și Orgetkin. Nu este clar de ce moartea lor nu a fost raportată până acum.

Soții decedați "îl cunoșteau de multă vreme pe judecătorul Curții de Arbitraj din Moscova, Serghei Maslov, în vârstă de 42 de ani", a raportat MK.

Maslov deținea mașina respectivă din 2017 și le-a spus colegilor că își ia o vacanță în Crimeea, unde deține teren. O sursă juridică a spus că magistratul este "neobișnuit de independent și incoruptibil".

Ipoteză neașteptată

Presa a speculat că explozibilul ar fi putut fi în vehicul, mai degrabă decât în ​​camion. Cadillac Escalade este o mașină uriașă și grea care ar putea ascunde o mulțime de explozibili, de exemplu, printre bagaje, se arată în raport, fără a se cita vreo dovadă. De când presa a lansat această ipoteză, a apărut o poză cu vehiculul său.

"La aceasta putem adăuga că judecătorul era o persoană inviolabilă și nimeni nu i-ar fi controlat mașina. Așadar, versiunea conform căreia ținta exploziei ar fi putut foarte bine să fie Maslov are dreptul să fie luată în considerare", mai scrie sursa citată.

Au existat deja sugestii că explozia ar fi putut fi o operațiune rusă pentru a justifica un uriaș atac cu rachete asupra Ucrainei, care a avut loc acum pentru a le mulțumi susținătorilor lui Putin. Chuchakin și Sofronova erau ghizi turistici și realizatori de documentare bine cunoscuți în Sankt Petersburg.

Asta vrea Rusia să se știe despre explozia de pe Podul Crimeei. Ghidul Kremlinului distribuit presei

Meduza a primit un ghid, pe care, după explozia podului din Crimeea, Administrația Prezidențială a Federației Ruse l-a pregătit pentru mass-media și bloggerii controlați. Autorii textului "recomandă" ca presa să raporteze că, în urma acestor evenimente, "establishmentul american este divizat în problema sprijinirii statului terorist ucrainean".

Ghidul subliniază că podul a fost rapid restaurat, "isteria legată de explozia sa a fost artificială, iar daunele exploziei în sine au fost foarte exagerate de propaganda de la Kiev". De asemenea, propagandiştii sunt sfătuiţi să raporteze că explozia "a generat în unitate, nu există panică şi frică". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel