RĂSTURNARE de SITUAȚIE! De ce a murit George Floyd. Raport FINAL autopsie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Raportul final al autopsiei lui George Floyd spune motivul morții sale.

Raportul final al autopsiei lui George Floyd spune că acesta a murit în urma unui stop cardiopulmonar.  Nu se indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute.

Raportul dr Andrew Baker arată că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul fostului ofiţer Derek Chauvin a pus presiune pe el timp de peste opt minute, dar nu concluzionează că acesta a fost cauza directă a morţii sale, arată CNN.

Nu s-a găsit nicio dovadă

George Floyd a prezentat o serie de vânătăi şi tăieturi pe cap, faţă, gură, umeri, braţe şi picioare. Însă nu s-a găsit nicio dovadă că vreuna dintre acele răni l-ar fi ucis.

Autopsia oficială mai evidențiază că Floyd avea probleme cardiace şi un istoric de hipertensiune arterială. De asemenea, în urma unui raport preliminar de toxicologie s-au identificat niveluri moderate de fentanil şi metamfetamină în sânge.

Testat pozitiv pentru Covid-19

Floyd a testat recent pozitiv pentru Covid-19, dar nu există niciun indiciu că acesta a fost un factor în moartea sa. Pe de altă parte, o autopsie independentă comandată de familia lui Floyd a arătat, însă, că Floyd a murit de 'asfixiere din cauza presiunii susţinute' de către fostul polițist.

Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste violente în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel