Data publicării:
Noi precizări despre cel mai recent studiu pentru COVID-19. Ce nu s-a zis despre placebo
Un studiu care a analizat efectul plasmei convalescente asupra mortalității pacienților Covid-19 spitalizați arată o presupusă disonanță între rezultatele reale ale tratamentului și spusele oficialilor americani.
Este vorba despre „Efectele Plasmei Convalescente asupra Mortalității printre Pacienții Spitalizați cu Covid-19: Experiența Primelor Trei Luni”, analiză făcută de Michael J. Joyner, et. al., publicată în jurnalul MedRxiv. Aceasta a stat la baza autorizării de urgență a tratamentului, emisă duminică seara de FDA.
„Această «reducere a mortalității cu 35%» este o cifră foarte derutantă. Studiul compara terapia timpurie cu terapia întârziată; nu un studiu aleatoriu controlat între plasmă și placebo. Și, diferența absolută între mortalitate era de doar 11,9%-8,7%=3,2%, nu 35%”, a scris dr. Safa Mote, pe Twitter.
„Atât secretarul de stat al Sănătății, cât și comisarul FDA, au mințit poporul în legătură cu studiul plasmei convalescente la conferința de presă. 35% nu a fost PC vs control în vreun test. Era PC timpuriu vs întârziat. Nu un studiu clinic! Începe să sune ca drama hidroxiclorochinei din nou”, a spus epidemiologul american Eric Feigl-Ding, tot pe Twitter.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News