Răsturnare de situație. Anisie spune că NU se deschid de luni pentru NU AU FĂCUT NORME: Nu sunt gata, probabil mâine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul tocmai ce a declarat că nu există încă norme. ”Sunt în pregătire” ne liniștește. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că afterschool-urile, grădinițele și creșele nu se redeschid luni, așa cum ar fi trebuit, pentru că nu există norme. 

Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt, în acest moment, în pregătire, probabil că mâine (luni - n.red.) le vom finaliza și le vom prezenta”, a spus Anisie, într-o conferință de presă, conform Mediafax. 

Conform sursei citate, decizia de redeschidere la grădinițelor aparține autorităților publice locale.

Condițiile de reîncepere a activității, trimise ASTĂZI

”Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers până acum copiii. Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratul școlar transmite autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a spus ministrul. 

Monica Anisie a subliniat că ”se redeschid și grădinițele de la stat, acolo unde există solicitări și autoritatea publică locală decide că se poate redeschide”.

”Mâine (luni -n.red.) nu se vor redeschide, ci în momentul în care există aceste norme, există cerere și există decizie la nivelul autorității publice locale”, a mai spus Anisie.

Guvernul a anunțat redeschiderea grădinițelor, afterschool-urilor și a creșelor, din 15 mai, când un nou val de relaxări este programat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel