Răspunsuri geniale pe care să le oferi celor care îți spun că ar trebui să te machiezi mai puțin (sau mai mult)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
Ești gata să ieși în oraș, ți-a luat minute prețioase să realizezi un machiaj complet care se respectă și vine obișnuita frază: "Dar de ce porți atât de mult machiaj?"  Să vedem cum putem răspunde la întrebările și observațiișe incomode despre machiaj!

Sunt cei care ne definesc ca fiind eclectici, care sunt excesivi, care cred că a se machia este o pierdere de timp.


Pentru că fiecare dintre noi trebuie să fie liber să se exprime așa cum crede de cuviință și dacă îi place să poarte machiaj și să folosească un machiaj puternic și de impact, nu ar trebui să se simtă niciodată inconfortabil - sau mai rău -nu ar trebui să se justifice cuiva.

Iată 4 răspunsuri de care trebuie să ții cont în situații incomode!

1. „Mulțumesc pentru părere, dar este fața mea, nu a ta”

Știm, este un răspuns evident, dar tocmai din cauza simplității sale este cel care ar putea lua cuvântul de la interlocutorul tău. Pentru că, fața este a noastră și noi decidem dacă o facem, cum să o facem și în ce cantitate. Din păcate, în spatele sfaturilor spuse cu ușurință, există mult prea multe judecăți nesolicitate și nepotrivite.

2. „Nu arăt rău dacă nu port machiaj. Îmi plac așa cum sunt!”

 Dar unde s-ar scrie că un chip frumos este neapărat un chip machiat? Nu este obligatoriu. Fiecare este liber să se machieze dacă vrea și dacă asta îi face să se simtă bine. Dar, știm, nu suntem toți la fel. Și nu toți avem aceleași nevoi, nu?

3. Imperfecțiunile pot fi acoperite, dar nedelicatețea voastră nu”

Dacă ești o persoană care poartă puțin machiaj, una dintre cele mai populare expresii va fi cea referitoare la defectele pielii și la modul de camuflare a acestora cu ajutorul machiajului. 

 Aceasta este, de asemenea, o alegere personală și o întrebare atât de nedelicată nu ar trebui pusă niciodată. Nu se știe dacă pe de altă parte avem o persoană care suferă de vreo patologie sau are probleme de sănătate sau, pur și simplu, nu este interesată să se machieze.

4. „Dacă machiajul este ceea ce contează, nu vreau să mai petrec timp cu tine”.

„Ești mai frumoasă fără”. Frază clasică presărată de clișee pe care măcar o dată în viață cineva va trebui să ne-o ofere. 

Din păcate, întotdeauna va fi cineva care va trebui sa ne spună ce părere are despre look-ul nostru, despre o rochie, despre un machiaj, despre un accesoriu. Depinde de noi să-i facem pe alții să înțeleagă ca nu suntem obiecte, suntem oameni și avem sentimente care trebuie respectate, mereu.
Sursa: Al Femminile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel