Răspunsul lui Marius Budăi (PSD), după ce a fost întrebat dacă e prevăzută o majorare, pentru septembrie, a punctului de pensie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Minsitrul Muncii Marius Budai
Minsitrul Muncii Marius Budai
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre reforma pensiilor și despre următoarea majorare.

„Ce ține de reforma pensiilor în trimestrul acesta, am îndeplinit, și anume tot ceea ce înseamnă semnarea acordului cu Banca Mondială în vederea asigurării asistenței tehnice pentru o analiză asupra legii pensiilor 127, legea existentă, și o eventuală îmbunătățire. Toate aceste lucruri sunt în grafic și se vor realiza", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, la Antena 3.

Întrebat dacă este prevăzută o majorare pentru septembrie a punctului de pensie, ministrul Marius Budăi a oferit următorul răspuns: „În acest moment, avem discuții în coaliție pentru a găsi cele mai bune soluții și căutăm soluții să vedem ce putem face în continuare pentru cetățenii români, pentru că eu aș apela un pic la memoria tuturor și aș adresa o întrebare retorică, dar cu o încărcătură foarte mare: Ce s-ar fi întâmplat cu cei mai vulnerabili cetățeni români, dacă nu am fi impus acel pachet social la negocierea la preluarea guvernării?”

„Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi, dacă vom intra sau nu la guvernare, dacă acel social va fi sau nu acceptat. A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totalitate”, a spus Marius Budăi. „Suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern”, a mai spus Marius Budăi.

O nouă reuniune a Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei din Ucraina, sâmbătă, la Palatul Victoria

O nouă reuniune a Task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina a avut loc sâmbătă, la Palatul Victoria. 

Premierul Nicolae Ciucă a condus această şedinţă, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

Din acest grup de lucru au făcut parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean. Sâmbătă este a 24-a zi de conflict militar în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel