Data actualizării:
Data publicării:

Răspunsul frapant al Spitalului Pantelimon. Cum era acuzată denunțătoarea Camelia Stamatoiu, despre care conducerea bănuia că e ”sursa” presei

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Spitalul Pantelimon/ Agerpres
Spitalul Pantelimon/ Agerpres
DCNews a scris, în mai multe rânduri, despre unele probleme din Spitalul Pantelimon obținute pe surse. 

Cu fiecare ocazie, a fost prezentată reacția instituției. 

Citește și: EXCLUSIV  Imagini din Spitalul Sfântul Pantelimon. Ce pică din țevi pe medici și pe mâncare - VIDEO

EXCLUSIV  DSP, control la Spitalul de Urgență ”Sf. Pantelimon“ din București, după imaginile DCNews. ”În momentul de față, problema este rezolvată”

EXCLUSIV  Controversa de la Spitalul Sf. Pantelimon. Răspunsul cu privire la ”gărzile” medicilor la firma privată din spital, unde pacienții sunt trimiși pentru tomografii. Ce s-a întâmplat cu angajările

Într-unul dintre cazurile expuse, răspunsul spitalului era extrem de tăios cu privire la Camelia Stamatoiu, directorul de îngrijiri medicale, bănuind conducerea spitalului de atunci că aceasta scurge informații presei. Bineînțeles, și dacă ar fi fost, și dacă n-ar fi fost aceasta sursa informațiilor din spital, acest lucru este protejat și nu poate fi divulgat, indiferent de redacție. 

Camelia Stamatoiu este cea care a făcut plângerea cu privire la cele 17 decese suspecte. 

Citește și: Cine este „beneficiara” scandalului de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Dacă atunci unele pasaje nu erau relevante pentru situația expusă, în contextul actual, ar putea fi importante, căci se vorbește tăios într-un răspuns oficial al unui spital adresat presei cu privire la persoane direct numite, respectiv răspunsul dat susține că cea numită peiorativ ”sursa dvs.” ar fi directorul de îngrijiri medicale, pe numele său Camelia Stamatoiu. 

Sunt trei semnatari ai răspunsului, printre care fosta conducere, dar răspunsul oficial interzice publicarea identității acestora: ”vă interzicem să folosiți în orice mod numele, funcția, imaginea”.  

Redăm pasajele în cauză, exact așa cum ne-au fost transmise: 

- Demersurile dvs. nu urmăresc un interes public justificat, ci interesul din considerente personale ale doamnei director de îngrijiri, declarate verbal că va schimba managerul prin scandaluri cu presa, prin cunoștințele dânsei.

- Contractele de muncă care v-au fost furnizate de către sursa dvs., cu încălcarea prevederilor legale, nu reflectă modalitatea de angajare. (Fac precizarea că aceasta era o bănuială nefondată a conducerii, redacția DCNews neintrând în posesia contractelor respective. De asemenea, spitalul a dat ca sigur că ar fi cunoscut sursa informațiilor ce au stat la baza unei solicitări de presă, conform legii n.r.). 

- Credem că pe sursa dvs. ar fi trebuit, conform atribuțiilor, să o preocupe asigurarea personalului pentru îngrijirea pacienților fapt ce reflectă în calitatea serviciilor medicale și dacă ar mai fi nevoie de personal medical, dar scopurile dânsei declarate public sunt cu totul altele. 

- Persoana care v-a furnizat aceste informații vădit eronate, în mod voit a omis (...) și nici nu a avut în vedere dreptul și interesul pacientului (...). 

Printre altele, ne-a fost adus în vedere că angajaților spitalului le este interzis ”să dezvăluie informații care nu au caracter public”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel