Rasismul împotriva fotbaliștilor, în floare pe Twitter. 99% dintre mesajele jignitoare rămân pe platformă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Twitter a șters unul din 100 de mesaje raportate care luau la țintă fotbaliștii de culoare în săptămâna precursoare CM 2022.

Rețeaua de socializare Twitter este plină până la refuz de abuzuri rasiale împotriva fotbaliștilor, iar utilizatorii nu se sfiesc să folosească termeni peiorativ, emojiuri cu maimuțe sau chiar apeluri către deportare față de jucători. Conform The Guardian, un nou studiu arată că 99 din 100 de mesaje rasiste nu au fost șterse după ce au fost raportate în săptămâna de dinaintea startului Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

Numai unul a fost șters după ce a fost raportat, miercuri, după ce un termen peiorativ a fost repetat de 16 ori. Restul încă pot fi citite pe platforme. Înjurăturile au țintit 43 de jucători de fotbal de culoare printre care și englezii Raheem Sterling și Bukayo Saka, doi fotbaliști care au mai fost luați în colimator și după finala EURO 2020.

Cele mai frecvente probleme

Cercetarea făcută de Centrul american pentru Combaterea Urii în mediul Digital (CCDH) a inclus 100 de mesaje pe Twitter raportate platformei. Dintre ele, 11 au folosit cuvântul „negr***i”, 25 au folosit pictograme cu maimuțe, 25 au atacat jucătorii spunându-le să se „întoarcă în” X țară. 13 dintre mesaje au luat la țintă fotbaliștii pentru nivelul lor la limba engleză.

Mii de angajați ai Twitter au părăsit compania după ce Elon Musk a preluat șefia în 27 octombrie. Miliardarul a insistat asupra capacităților de moderare și promite că va împiedica ca platforma sa să devină „un iad la liber pentru toți”. Într-o actualizare a regulilor privind discursul urii de săptămâna trecută, Musk a zis că „mesajele negative/de ură” vor fi „dezumflate și demonetizate”, însă nu neapărat... șterse.

Astfel, utilizatorii „nu vor găsi mesajul decât dacă încearcă cu adevărat să dea de el, ceea ce se întâmplă de regulă peste tot pe internet”, a spus șeful Twitter. Compania a fost contactată de cercetători privind rezultatele, însă nu a oferit un punct de vedere.

Elon Musk a decis ca Trump să revină pe Twitter

Noul patron al Twitter, Elon Musk, a anunţat sâmbătă că va restabili contul fostului preşedinte american Donald Trump, interzis pe reţeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021, informează duminică AFP.

"Poporul s-a exprimat. Trump va fi restabilit", a scris Elon Musk pe propriul cont de Twitter după rezultatul unui sondaj lansat în rândul abonaţilor săi, care au votat majoritar în favoarea revenirii politicianului republican pe platformă.

După acest anunţ, contul lui Donald Trump a devenit din nou vizibil, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel