Raşcovici, "comisarul" USR-PLUS, a depus jurământul. Şicanat de conducerea partidului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Viorel Rascovici
Facebook Viorel Rascovici
Fostul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, a fost validat în funcția de consilier județean al județului Alba din partea USR PLUS.

Însă, pentru a ajunge consilier județean, Rașcovici a trebuit să apeleze la instanță pentru a putea fi validat. Motivul pentru care a ajuns la proces este unul simplu: USR PLUS nu voia să îi elibereze lui Rașcovici, în timp util, adeverința care atesta că este membru. 

Iar motivul pentru care USR nu voia să îi elibereze adeverința este că Rașcovici a adus prejudicii de imagine partidului, după scandalul legat de studiile sale de licență, scandal în urma căruia a și demisionat din funcția de subprefect.

Șicane în USR PLUS Alba – ”un abuz din partea lui Todosiu”

Mai mult de atât, în instanță, Rașcovici a susținut „că este un abuz din partea președintelui USR Beniamin Todosiu, prin neeliberarea adeverinței de membru USR, fiind pus în situația de a-și pierde mandatul de ales consilier județean”, se arată în motivarea instanței.

În primă instanță, Tribunalul Alba a respins cererea Secretarului General al Județului Alba pentru numirea lui Rașcovici în funcția de consilier județean, deoarece lipsea adeverința care atesta că este membru de partid, scrie alba24.ro.

Rașcovici a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde magistrații au schimbat sentința

„În data de 30.06.2021 a constatat că se refuză eliberarea adeverinței, de către copreședintele organizației USR Beniamim Todosiu, pe motive netemeinice și nelegale ce încalcă statutul USR, precum și legile în vigoare ce țin de un ales la consiliului județean.

Precizează că nu a comis nici o abatere disciplinară ca membru USR, nu este în curs de cercetare administrativă, nu a renunțat la mandatul de consilier județean, nu și-a dat demisia, a plătit cotizația inclusiv pe luna iunie 2021 la partid, fapt dovedit cu chitanța, nu are antecedente penale fapt dovedit de cazierul judiciar emis, iar singurul motiv invocat, în momentul de față este că a creat prejudicii de imagine partidului USR și că nu a făcut demersuri pentru a rezolva situația diplomei de studii, respectiv că ar fi neacreditată.

Arată că președintele de partid încearcă o tergiversare a trecerii timpului ca să fie iarăși invalidat de instanță, prin neeliberarea adeverinței, la care era obligat prin lege să o elibereze”, se arată în motivarea instanței.

Cum a motivat că este membru de partid

Acesta a preicizat că și-a plătit indemnizația, „în data de 04.07.2005, a fost invitat și a fost la vot pentru alegerea președintelui filialei locale USR, acest lucru fiind transmis de către biroul USR, presei locale, unde apare ca președinte de filială Cergău, jud. Alba, concluzia fiind că este membru USR”, se mai arată în motivarea instanței.

„Faptul că nu a putut depune adeverința că este membru USR este un abuz flagrant din partea președintelui USR Alba, Beniamin Todosiu și nu pot fi imputate apelantului”, a mai menționat Rașcovici.

USR PLUS Alba a eliberat adeverința de membru de partid doar la solicitarea Curții de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a considerat că magistrații Tribunalului Alba au greșit când au considerat că este vina lui Rașcovici că nu a putut depune adeverința de membru.

”(…) refuzul conducerii partidului USR Alba Iulia este nejustificat, calitatea de membru a partidului rezultând din procesele verbale ale ședinței biroului Județean USR Alba depuse la dosar, criticile apelantului fiind întemeiate sub acest aspect”, se mai arată în motivarea instanței.

„În apel, la solicitarea instanței, Partidul Uniunea Salvați România (USR), Filiala Alba a atestat că Viorel Rașcovici are calitatea de membru  fiind îndeplinite condițiile prevăzute de art. OUG 57/2019 pentru a fi validat”, se mai arată în documentul citat.

Drept urmare, Curtea i-a dat dreptate lui Rașcovici.

Vineri, 17 septembrie, Rașcovici a depus jurământul de consilier județean din partea USR PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel