Rareș Bogdan: USR a fost în coaliție, am încercat. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR. Acolo sunt câteva aberații / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a spus că există probleme în PNRR care sunt „strigătoare la cer”.

„USR a fost în coaliție, am încercat. Dacă mă uit la cum arată PNRR-ul, aflăm în fiecare zi ce năzbâtii sunt scrise acolo. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte de a fi trimis la Bruxelles. Sunt câteva aberații care acum trebuie corectate de către noi. Și nu e simplu să negociezi cu Comisia”, a spus Rareș Bogdan, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Sunt chestiuni, din punctul meu de vedere, strigătoare la cer. De exemplu, pe decarbonificare... Știți că a fost marea bătălie a Europei Green Deal. Doar că a venit problema războiului din Ucraina și problema energetică, una reală, care ne va da bătai de cap tuturor în următorul an sau următorii ani. Prin PNRR, România încă are - și va trebui să negocieze anularea sau amânarea acestui capitol - închideri de MW reieșiți din cărbune, deci de pe termocentralele cu cărbune. Vreo 660 până la sfârșitul anului. Noi am avea nevoie de vreo 1400 în plus, 400 imediat, mâine dacă se poate, ca să avem echilibrare la ora actuală”, a explicat Rareș Bogdan.

„Prin PNRR-ul scris și trimis la Bruxelles, apar aceste probleme care trebuie rezolvate acum, pentru că suntem într-o altă Europă! Vom negocia cu Comisia!”, a spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, invitatul de marți al DCNews. Interviul zilei, la DCNewsTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel