Rareș Bogdan spune scorul PNL în 2024. Perspectivă uriașă la vot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan
Rareș Bogdan a vorbit despre alegerile care vor avea loc în 2024, din perspectiva Partidului Național Liberal. Ce scor a dat pentru PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că, potrivit rezultatelor a cinci sondaje de opinie, perspectiva pentru partid este să obţină la alegerile din 2024 între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor.

"Perspectiva pentru PNL pentru anul 2024, dacă facem ceea ce trebuie pentru România, vom fi uniţi, coerenţi şi vom acţiona strategic, este de a putea lua (...), fiţi foarte atenţi, nu înseamnă că şi luăm, între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor. Există această perspectivă extrem de clară", a spus Rareş Bogdan, la Consiliul Naţional al PNL, care are loc la Poiana Braşov, scrie Agerpres.

În cadrul reuniunii, el a prezentat o rezoluţie cu privire la modificarea Statutului PNL, care a fost adoptată, privind înfiinţarea unei comisii permanente de specialitate a partidului pentru românii din diaspora.

"În toate Consiliile judeţene conduse de liberali se vor înfiinţa şi vor funcţiona birouri speciale pentru problemele românilor care trăiesc în afara României", mai stipulează rezoluţia adoptată. 

PSD şi PNL, împreună la alegeri în 2024?

Într-un interviu la DCNews, în luna aprilie, Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă alianţă cu PNL la alegerile din 2024. 

"Aţi început interviul prin a saluta această alianţă politică cu PNL. Să îi spunem cumva, asumare. Aţi spus că ar trebui să continue şi după 2024. S-ar putea ca în 2024 să se meargă pe proiectul care exista în 2014, adică PSD să sprijine un candidat PNL la prezidenţiale şi să obţină premierul?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

"Haideţi să facem distincţia clară între USL şi coaliţia din acest moment. USL-ul, ştim foarte bine, s-a făcut pentru că exista un duşman comun, Băsescu. De aici a pornit conceptul de USL. Mai mult, în USL s-au făcut liste comune, la alegerile locale, generale, prezidenţiale. Aşa se dorea. Eu nu sunt de acord şi nu cred că această coaliţie este USL. Nu avem un duşman comun. Nu cred că această coaliţie va merge pe liste comune. Nici la europarlamentare, unde facem parte din familii diferite, nici la locale, unde avem poziţionări total diferite.

PSD are cel mai număr de aleşi locali, urmat de PNL şi nu ne putem aşeza la masă să împărţim judeţele, ar fi o tâmpenie. Cred că vom merge pe sistemul german, unde fiecare candidează şi pe urmă creionăm o coaliţie. Dacă la 3 rânduri de alegeri nu ai o abordare comună, este imposibil ca la ultimele alegeri să mergi împreună", a replicat Marcel Ciolacu. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel