Rareș Bogdan, premier? Orban, replică pentru Cîțu și tabăra din PNL: Cred că GLUMIȚI! Un teatru absurd, este persona non grata
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban
Ludovic Orban a făcut declarații despre tabăra lui Florin Cîțu și despre propunerile PNL pentru funcția de premier al României.

Ludovic Orban a vorbit despre consultările de la Cotroceni de astăzi și despre numele date pentru premierul României din PNL. Mai mult, Ludovic Orban a comentat și declarația lui Daniel Fenechiu, care l-a lăudat pe Rareș Bogdan, ca variantă de premier. 

"E o debusolare generală în tabăra Cîțu, un teatru absurd. PNL trebuie să desemneze candidat de prim-ministru, evident, altul decât Florin Cîțu", a declarat Ludovic Orban, în direct la B1 TV.

"Eu mă uit la decizii. Biroul Executiv s-a întâlnit de două ori în weekendul acesta, prima oară s-a întâlnit și a anunțat că a hotărât desemnarea lui Cîțu ca premier. A doua oară s-a întâlnit, la interval mai scurt de 24 de ore, s-a răzgândit parțial și au anunțat că au decis că este propus Florin Cîțu dacă există majoritate parlamentară. Dacă nu există majoritate parlamentară, nu va fi formulată nicio propunere de premier. Teatru absurd. Din punctul meu de vedere, Partidul Național Liberal trebuie să își asume răspunderea guvernării și trebuie să desemneze candidat de prim-ministru, evident, altul decât Florin Cîțu.

Nu au atâta minte politică ca să înțeleagă că nu poți să ignori în soluțiile pe care le propui un om care a beneficiat numai la congres de sprijinul a 40% dintre delegați în condițiile date și care se bucură, de asemenea, de respect și de încrederea unui număr semnificativ de cetățeni, dar pentru asta trebuie să ai luciditate, să trăiești cu picioarele pe pământ, nu cu capul în nori. În mod evident, așa cum a fost stabilit mandatul, Cîțu sau nimeni altcineva, decizia luată de Biroul Executiv este o decizie absurdă, o decizie care arată că textul nu ține cont de realitate și de nevoile fundamentale ale României", a completat el.

Florin Cîțu "este persona non grata"

"Am fost foarte onorat de propunerea formulată de colegii mei din Parlament care au anunțat ca posibilă soluție susținerea mea, evident, refacerea coaliției de guvernare de centru-dreapta și respingerea oricărei înțelegeri subterane sau de suprafață cu PSD. Sigur că le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru faptul că au venit cu o soluție la situația și la grava criză cu care se confruntă România. Din punctul meu de vedere, este vitală soluționarea cât mai rapidă a crizei, cu atât mai mult cu cât există această soluție care este la îndemână. Problema este că, din păcate, la congres, prin mijloace care fac parte mai degrabă din instrumentarul regimurilor totalitare, a fost viciată voința partidului și voința delegaților și au fost aleși un președinte și o conducere care nu oferă nicio perspectivă Partidului Național Liberal.

Dacă vrem să punem punct crizei, dacă vrem să refacem coaliția de guvernare, acest lucru nu se poate produce cu cel care a fost susținut ca președinte al partidului, care în momentul de față este persona non grata nu numai pentru posibilii parteneri din coaliție, ci și pentru cea mai mare parte a cetățenilor României. Să ne aducem aminte că încrederea în premier este de 11% și încrederea în actualul Guvern este de 13%. Nu poți să ignori voința evidentă a majorității zdrobitoare a cetățenilor României, să te încăpățânezi să formulezi o propunere care nu numai că nu beneficiază de acordul cetățenilor, dar este o propunere care se face împotriva voinței majorității zdrobitoare a cetățenilor români”, a declarat fostul președinte al PNL.

Ludovic Orban, despre Rareș Bogdan ca premier

"Cred că glumiți. A fost o glumă a domnului Fenechiu", a mai spus el.

"Se discuta despre Rareș Bogdan"

"(...) Eu sunt și destul de rezervat ca să fac niște discuții ipotetice sau mai puțin formale, pentru că nu mai departe de aseară, fiind la o emisiune tv, se discuta despre Rareș Bogdan și cineva a comentat că niciodată nu va ajunge prim-ministru. Eu am replicat spunând că Rareș e un om tânăr, un om de mare perspectivă, un om care a adus un plus PNL și cu siguranță nu mâine, dar într-un viitor, va ajunge și Rareș prim-ministru. Toată presa a titrat: surpriză, Fenechiu anunță că Rareș Bogdan ar putea fi primul-ministru. Deci în momentul în care lucrurile sunt scoase din context, după o perioadă tulbure, încerc și eu să fiu cât se poate de atent la ceea ce spun”, a spus Daniel Fenechiu. Vezi aici mesajul complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel