Rareș Bogdan, după decizia CCR: Nu e vorba de LCK ca persoană
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rareș Bogdan
Rareș Bogdan
Rareș Bogdan a făcut o serie de precizări după ce Curtea Constituţională a României a admis sesizarea formulată de Guvern şi susţinută în faţa judecătorilor CCR de către ministrul Justiţiei.

Curtea Constituțională a decis că există un "conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie" a șefei DNA și că președintele trebuie "să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi".

"Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei", a mai transmis CCR.

Ce zice Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a scris pe rețeaua de socializare Facebook: "Aici nu e vorba de LCK ca persoană. Ne-am întors în 2002/2003. E vorba de faptul că orice procuror sau judecător va fi de azi mai atent, mult mai atent, la cum și în ce fel va soluționa dosarul unui politician".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel