Rareș Bogdan: „Cîțu este premierul pe care îl susținem. Scenariul privind o altă propunere, o intoxicare”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu și Rareș Bogdan / Foto: Facebook Rareș Bogdan
Florin Cîțu și Rareș Bogdan / Foto: Facebook Rareș Bogdan
Rareș Bogdan a reacționat după demisiile miniștrilor USR PLUS spunând că „nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune să renunțăm la Florin Cîțu”.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că Florin Cîțu rămâne opțiunea partidului pentru șefia Guvernului, deși miniștrii USR PLUS au demisionat. 

Rareș Bogdan a afirmat, într-o declarație de presă, că „Noi nu renunțăm la Florin Cîțu, este premierul pe care îl susținem. Nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune să renunțăm la Florin Cîțu”.

Scenariul privind o altă propunere de premier „este o intoxicare”, a adăugat Rareș Bogdan.

„Informațiile care au apărut în spațiul public potrivit cărora PNL se gândește la o alta variantă de prim-ministru sunt false”, a mai spus Rareș Bogdan într-o declarație de presă. 

Ședința Biroului Politic Național al PNL a fost convocată miercuri, 8 septembrie, la ora 10:00, prin videoconferință. 

Miniștrii USR PLUS au demisionat 

Amintim că, marți dimineață, miniștrii USR PLUS și-au dat demisia. Dan Barna a transmis că a făcut ceea ce a anunțat. „Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Ulterior, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a transmis l-a numit pe Cîțu „iresponsabil” și „premier toxic pentru România”.

„Da, Florine, s-a terminat. Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”, a spus Drulă. „Am venit din pasiune și cu pasiune și am făcut treabă până când nu s-a mai putut, din cauza unui șef de Guvern toxic pentru România”.

Miniștrii au anunțat luni seara că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel