Urmărește emisiunea live
RAR, măsuri în pandemie. Cum au fost protejaţi angajaţii şi clienţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Claudiu Mija, șeful DITP - SPNV Registrul Auto Român, a vorbit despre măsurile luate în pandemie.

"Tot ce am făcut a fost de a ne poziţiona cât mai corect faţă de această situaţie prin anumite acţiuni fireşti (...) Am analizat situaţia la acel moment fără a intra panică şi am luat informaţia atât din ţară, de la colaboratori şi parteneri, cât şi din străinătate, de la organisme similare omoloage, am participat la sondaje, am pus întrebări, am comunicat foarte mult. Astfel, am căzut de acord asupra faptului că siguranţa deplasării pe drumurile publice trebuie să rămână o prioritate şi în această perioadă. Am menţinut sub control starea tehnică a parcului auto naţional.

Am desfăşurat activităţi în continuare. Unele au fost reduse ca nivel şi ca volum, dar la nivelul reprezentanțelor RAR erau deja programări de activitate în avans. (...) Staţiile de ITP desfăşurau activitate. Noi am realizat analize zilnice. (...) Am considerat că era important să ne asigurăm şi ca spitalele să nu fie supuse unei presiuni suplimentare venite din partea unor potenţiale victime ale unor accidente rutiere", a spus Claudiu Mija, în cadrul dezbaterii online “Upgrade România - Investițiile, motorul de pornire a economiei“, eveniment organizat de DC Media Group.

Măsuri în pandemie

"Am stabilit echipe de angajaţi care să lucreze perioade succesive de câte 14 zile. Am stabilit ca salariaţii să se deplaseze la serviciu eşalonat, începând cu ora 7.30, până la 10.30. O parte din ei au intrat în telemuncă. Am început demersuri pentru a achiziţiona mănuşi, măşti, combinezoane pentru angajaţi. Am achiziţionat substanțe dezinfectante pentru angajaţi şi pentru vehiculele rutiere. Am instalat dispozitive de monitorizare a temperaturii. Am reconfigurat unele săli de aşteptare pentru a respecte distanţarea fizică. (...) Am încercat să ne susţinem furnizorii prin realizarea de comenzi (...) Am decis să izolăm orice angajat pentru care exista cel mai neînsemnat indiciu că ar fi putut intra în contact cu persoane infectate", a mai spus Claudiu Mija.

Declarațiile complete, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel