Rapperul american R.Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Donald Tong, Pexels
Fotografie de la Donald Tong, Pexels
R.Kelly a fost condamnat de o instanţă americană la 30 de ani de închisoare într-un penitenciar federal. 

În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R&B în vârstă de 55 de ani pentru infracțiuni de șantaj și trafic sexual.

Născut în Chicago, R. Kelly al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly a fost, de asemenea, amendat cu 100.000 de dolari.

În prezent, el se confruntă cu acuzații penale separate în alte trei cazuri.

S-a constatat că R. Kelly, cunoscut pentru melodii de succes precum I Believe I Can Fly și Ignition, s-a folosit de statutul său de celebritate și de sfera sa de influență pentru a abuza sexual femei și copii timp de două decenii, scrie MEdiafax.

Şi-ar fi forţat victimele să facă lucruri de nedescris

La pronunțarea sentinței de miercuri, judecătorul districtual american Ann Donnelly a declarat că artistul a folosit sexul ca pe o armă, forțându-și victimele să facă lucruri de nedescris și lăsându-le cu boli incurabile.

Jurații de la procesul de șase săptămâni al lui Kelly din Brooklyn au auzit cum acesta a traficat femei între diferite state americane, ajutat de impresari, agenți de securitate și alți membri ai anturajului său.

De asemenea, instanța a auzit cum R. Kelly a obținut ilegal documente pentru a se căsători cu cântăreața Aaliyah când aceasta avea 15 ani, în 1994, cu șapte ani înainte să moară într-un accident de avion.

Certificatul menționa vârsta lui Aaliyah ca fiind de 18 ani. Căsătoria a fost anulată câteva luni mai târziu.

Procurorii federali au recomandat ca R. Kelly să fie condamnat la mai mult de 25 de ani de închisoare, având în vedere gravitatea infracțiunilor sale și „necesitatea de a proteja publicul de alte infracțiuni”, însă avocații lui au cerut o pedeapsă de 10 ani, minimul obligatoriu pentru condamnarea sa, sau mai puțin.

Aceștia l-au prezentat pe R. Kelly ca fiind o persoană care a crescut în sărăcie într-o gospodărie plină de violență domestică și care a suferit abuzuri sexuale de la o vârstă fragedă.

Rapperul american Young Dolph, împușcat mortal. Avea 36 de ani

Rapperul Young Dolph, al cărui nume real este Adolph Robert Thornton, Jr., cumpăra prăjituri de la Makeda's Homemade Butter Cookies din Memphis, când cineva a oprit mașina în dreptul lui și l-a împușcat.

„Acest atac este un alt exemplu al violenței fără sens cu armele pe care o trăim la nivel local și național. Inimile noastre se îndreaptă către familia Thornton și către toți cei care sunt afectați de acest act de violență îngrozitor”, a spus șefa poliției din Memphis, Cerelyn „CJ” Davis.

Pe măsură ce ancheta continuă, poliția i-a încurajat pe cetățenii din Memphis să rămână calmi.

„În seara aceasta, îi încurajăm pe toți să stea acasă”, a spus Davis la o conferință de presă. „De asemenea, încurajăm cu tărie pe toată lumea să rămână calmă în timp ce ne desfășurăm activ investigația”.

Departamentul de Poliție din Memphis oferă o prezență sporită în zonele orașului care ar putea fi direct afectate de atac. Acestea includ orice locație care ar putea fi afiliată cu Young Dolph și orice persoană care are o legătură cu acesta, scrie CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel