RAPORT MCV. Maria Grapini: În PE e o bătălie româno-română
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, vineri, că în Parlamentul European "e o bătălie româno-română pe tema MCV". 

"În Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne eu susţin punctul de vedere al României. Din păcate, eu nu ascund că acolo este o bătălie româno-română, pentru că din acea comisie face parte şi doamna Monica Macovei şi eu susţin ridicarea MCV, doamna Monica Macovei susţine menţinerea MCV", a spus Maria Grapini în cadrul unei conferințe susținută la Cluj.

Ea a afirmat că raportul MCV trebuie citit cu atenţie şi şi-a exprimat convingerea că mecanismul va fi ridicat în 2018. 

"Din punctul meu de vedere nu este cel mai rău raport, dar este un raport care trebuie citit cu mare atenţie şi factorii politici trebuie să vină să explice. Ar închide toate conflictele stradale dacă ar fi citit, pentru că se spune limpede că Legile justiţiei trebuie adoptate de Parlament. Punct. (...) Rezum: nu este cel mai rău raport, este important că s-a prins această precizare, este nedrept că s-a spus că din cauza instabilităţii nu pot fi fructificate toate, nu este mai prost ca al Bulgariei, că şi asta am auzit. E un raport care ar putea să ducă la ridicarea MCV, care este un mecanism forţat, pe care noi l-am cerut, prin doamna Monica Macovei. Nu mai scăpăm de el pentru că un român de aici spune că nu mai avem nevoie de MCV şi vrem în Schengen, alt român de dincolo spune aşa. Bulgarii sunt uniţi, indiferent de grupul politic susţin acelaşi lucru - ridicarea MCV României şi Bulgariei. Eu sunt foarte optimistă că în 2018 nu mai avem MCV", a declarat Maria Grapini pentru Agerpres. 

Maria Grapini şi-a deschis, vineri, la Cluj-Napoca un cabinet de europarlamentar, al şaselea din ţară, la eveniment fiind prezent şi deputatul PSD Sorin Bota. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel