Raport MCV. Lumea Justiției, sesizare penală la DIICOT pe numele autorilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Publicația ”Lumea Justiției” a făcut sesizare penală la DIICOT pe numele autorilor raportului MCV. 

Astăzi, Lumea Justiției a înregistrat, la structura centrală a DIICOT, un denunț împotriva demnitarilor și funcționarilor europeni, responsabili de emiterea Raportului MCV din 13 noiembrie 2018. Mecanismul de Cooperare și Verificare trebuia de mult închis. Instituirea MCV a vizat strict clauza de salvgardare care putea fi activată doar timp de trei ani. ”Sancțiunea pentru neatingerea celor 4 obiective de referință ar fi putut fi activarea clauzei de salvgardare, potrivit art. 37 și 38 din Tratat. Prin neactivarea clauzei, toate obiectivele din MCV au fost considerate de drept ca fiind atinse, astfel încât în prezent MCV-ul este caduc.” subliniază avocatul Toni Neacșu. 

În acest context, Lumea Justiției transmite că MCV are marea vină pentru dezvoltarea și tolerarea statului mafiot din țara noastră, prin protocoale secrete, făcându-se rapoarte care au închis ochii la abuzurile înfiorătoare din România și au ridicat în slăvi instituții de forță. ”Considerăm că autorii rapoartelor MCV, cu predilecție a celui din 13.11.2018, au întrecut orice măsură în materie de legislație și bun simț, și au ajuns să adreseze un dictat politic și juridic la adresa autorităților române, sfidând legislația națională, CCR, dreptul Parlamentului ca unică putere legiutoare, Constituția României și, mai ales, Tratatul UE” subliniază luju.ro

Lumea Justiției subliniază, în denunț, că nu era posibil, în raport cu legislația europeană și națională, ca prin raportul MCV să se dicteze României ce să facă în materie de legislație și proceduri interne ori să-și înghețe procesul legislativ.  

Vezi denunțul AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel