Ana Birchall o critică pe Lia Savonea, după raportul MCV. ”Îngrijorător”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ana Birchall a reluat războiul cu Lia Savonea, șefa CSM, după publicarea raportului MCV 2019.

Ana Birchall a precizat că în raport este apreciată negativ activitatea CSM în frunte cu Lia Savonea:

”În calitatea mea de ministru al Justiției și membru de drept al CSM nu pot să nu-mi exprim regretul și îngrijorarea profundă că activitatea din ultimul an a CSM a determinat o evaluare negativă din partea Comisie Europene pornind de la afirmațiile și acțiunile unor membri CSM și mai grav ale președintelui CSM, menționat expres în raport. Acest lucru, și vă spun acest lucru în calitatea mea de membru de drept al CSM, este cu atât mai îngrijorător cu cât reflectă un regres cu atât mai îngrijorător cu cât reflectă un regres vădit față de evaluările anterioare ale Comisiei privind modul în care CSM și-a îndeplinit menirea constituțională de garant al independenței Justiției. Sunt convinsă însă că CSM, ca dealtfel fiecare instituție vizată de raport , își va face propria analiză a acțiunilor sau inacțiunilor sale din ultimul an, așa cum sunt reflectate în raportul CSM", a declarat Ana Birchall, marți seara, într-o declarație de presă la Ministerul Justiției.

Ana Birchall a declarat că raportul MCV o ”amărăşte”, însă din punct de vedere al activităţii Ministerului Justiţiei, în mandatul său, oficialii europeni remarcă ”într-o manieră pozitivă" demersurile pe care le-a promovat aceasta.

”Personal, mă amărăşte acest raport. Din punct de vedere al activităţii Ministerului Justiţiei, in partea a doua, pe mandatul meu, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat", a declarat ministrul Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel