Raport: Mai multe site-uri guvernamentale americane au sisteme de urmărire Byte Dance (TikTok)
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Un raport al companiei Feroot Security a examinat site-urile a peste 3.500 de companii, organizații și entități guvernamentale, evidențiind prezența codului produs de ByteDance pe site-urile a cel puțin 30 de entități guvernamentale americane din 27 de state.

Cel puțin 30 de site-uri guvernamentale americane au sisteme interne de urmărire și profilare a utilizatorilor (cunoscute sub numele de ”trackers”) produse de compania chineză ByteDance, proprietara rețelei sociale TikTok.

Un raport al companiei canadiane Feroot Security, specializată în domeniul securității cibernetice, a examinat site-urile a peste 3.500 de companii, organizații și entități guvernamentale, evidențiind prezența codurilor produse de ByteDance pe site-urile a cel puțin 30 de entități guvernamentale americane, potrivit Nova News.

Vezi și: Chinezii de la Tik Tok au primit un ultimatum de la administrația Biden: Ori vând aplicația, ori se vor confrunta cu interdicția americană

State, dintre care unele au anunțat deja interdicția de a descărca TikTok pe dispozitivele electronice folosite de funcționarii publici în ultimele luni.

Trackerele permit companiei chineze să colecteze date și să profileze utilizatorii, monitorizându-le activitățile online. De obicei, scopul acestor sisteme este strict comercial și de publicitate, dar prezența trackerelor asociate cu ByteDance face parte din dezbaterea care are loc în Congresul SUA de luni de zile cu privire la riscurile la adresa securității naționale care decurg din utilizarea TikTok de cetățenii americani, ale căror date cu caracter personal pot fi colectate de Guvernul de la Beijing, care deține o participație în companie.

Potrivit unui extras din raport, obținut de Wall Street Journal, programele au fost depistate pe site-urile web ale Departamentului de Sănătate din Maryland și pe o platformă guvernamentală din Utah, care vizează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Citește și: FBI stă cu ochii pe Tik Tok. Celebra platformă ar fi fost folosită pentru spionaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel