Raport despre asasinarea lui Ioan Crişan, la Arad. Explozibil militar, posibile legături cu MApN. Bogdan Chirieac: Avem o problemă cât casa. E gravisim
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Arad
Foto: ISU Arad
Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că România ar putea avea  probleme ”cât casa” dacă se adeveresc mai multe date dintr-un raport al anchetei asasinării omului de afaceri Ioan Crișan din Arad. 

Ancheta continuă în cazul exploziei de la Arad, soldată cu decesul afaceristului Ioan Crișan. Un raport transmis de procurorii din zona contra-spionajului armatei arată că în anturajul unora dintre interlopii arădeni, implicați în asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, s-ar regăsi și angajați ai MApN, a relatat în această după-amiază România TV. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la postul TV unde a reacționat cu privire la informațiile apărute în anchetă. 

”Dacă este un explozibil militar, cum mă așteptam să fie, că explozibil civil nu prea există, mă rog, erau în cariere, în mine, dar e puțin probabil, deci este un explozibil militar. Important este dacă onorabila anchetă spune de unde s-a luat explozibilul, care este unitatea militară. Altminteri, după nu știu câte luni de anchetă să spui doar că este un explozibil militar, știu că nu se cade că acolo a fost o victimă, dar mi-a adus aminte de un banc din vremea comunismului. S-a spart geamul la un magazin și a venit un militar și după ce a verificat o săptămână a venit și a spus că e mult mai grav decât credea, geamul e spart și pe o parte și pe alta. La fel și cu raportul ăsta. După luni de zile... ce să afle. Dacă raportul stabilește că e o legătură între oameni din MApN și explozibili atunci înseamnă că a stabilit ”Popescu”, ”Ionescu”, ”Vasilescu”, dar mie îmi e teamă că raportul stabilește că e un explozibil militar. Păi militar e că altfel nu sărea mașina în aer, la ce vă așteptați. Dacă sunt verificați angajați MApN e gravisim acest lucru pentru că suntem țară NATO. Dacă militarii unei țări NATO aruncă în aer mașini cu oameni de afaceri atunci avem o problemă cât casa, dar stați să vedem raportul. Deocamdată am auzit doar că e explozibil militar”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Ipoteze în cazul asasinării lui Ioan Crișan

Anchetatorii încă nu au aflat motivul exact pentru care cineva i-ar fi dorit moartea afaceristului. Totuși, există deja mai multe ipoteze. Una dintre ele este că afaceristul ar fi fost eliminat pentru o miză imobiliară uriașă. Unul dintre prietenii lui Crișan ar fi spus că, de 10 ani, anumite persoane încercau sa îi ia afacerea cu ferma și să o transforme în stațiune balneară. Motivul ar fi că aceștia își doreau ca pe terenul respectivei ferme de pește să fie ridicată o stațiune tip Băile Felix, profitând de puțul de apă geotermală aflat acolo. Valoarea acestui puț de apă este estimată la 1,5 - 3 milioane de euro. Pentru a-i prelua afacerea, cei interesați de teren l-ar fi convins pe Ioan Crișan să ia credite, aparent rentabile, pentru ca apoi să-l falimenteze. O altă pistă ar fi fost asocierea, de care Crișan s-ar fi ferit tot timpul. Niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost încă dovedită.

Mai există și ipoteza potrivit căreia Ioan Crișan ar fi fost aruncat în aer pentru că era informator al poliției și, din această calitate, ar fi dat informații oamenilor legii care au găsit recent un transport cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Pe de altă parte, la audieri, unii martori ar fi spus ca Ioan Crişan ar fi dat ţepe, în timp ce alţii s-ar încurcat în declarații, potrivit Antena 3. Soţia şi fiica lui Ioan Crişan ar fi spus că acesta nu le-a povestit niciodată că ar avea probleme.

CITEȘTE ȘI: Explozie Arad: Amanta lui Ioan Crișan și un bărbat cu bluză albastră au urmărit totul. Gâdea: Ce faci când pierzi pe cineva drag? - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel