Urmărește emisiunea live
Rânca: Drumul Național este acoperit cu zăpadă. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Rânca: Drumul Național este acoperit cu zăpadă. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire / Foto ilustrativ Pexels
Rânca: Drumul Național este acoperit cu zăpadă. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire / Foto ilustrativ Pexels
Drumul Național 67C este acoperit cu zăpadă, iar drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire. În zonă vântul bate cu putere ceea ce îngreunează operațiunea, anunță reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Potrivit drumarilor, din cauza viscolului de noaptea trecută, DN 67C este acoperit, parțial, cu un strat de 1-2 centimetri de zăpadă tocată.

Utilajele acționează permanent pentru curățarea părții carosabile și asigurarea circulației în condiții de siguranță, spun cei de la DRDP Craiova.

Sâmbătă dimineața, vântul suflă în rafale puternice în special în zona kilometrului 34, la ieșirea din Rânca spre Transalpina.

Autoritățile le recomandă șoferilor care vor să meargă la munte să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante și să nu parcheze pe marginea drumului, împiedicând astfel utilajele de deszăpezire, transmite Mediafax.

Ceață densă și polei în Transilvania. Avertizare pentru şoferi

Meteorologii au instituit cod galben de ceață în mai multe zone ale județului Bistriţa-Năsăud. În regiunile vizate se poate forma polei, avertizează specialiștii. Avertizarea de tip cod galben este valabilă pe parcursul dimineții.

Meteorologii vorbesc despre ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului. Zonele vizate sunt Bistrița, Năsăud, Feldru, Teaca, Nimigea, Rebrișoara, Dumitra, Livezile, Șintereag, Șieu-Măgheruș, Șieu, Budacu de Jos, Șieu-Odorhei, Mărișelu, Galații Bistriței și Cetate, transmite Mediafax.

Vremea de Crăciun şi Revelion. ANM: Temperaturi mai coborâte decât cele normale, mai ales la munte

Actualizare estimări meteorologice pentru intervalul 13.12.2021 - 10.01.2022. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021. Vezi coninuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel